Ecograf modern în blocul de naşteri al Maternităţii din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecograf modern la Maternitatea din Oradea
Ecograf modern la Maternitatea din Oradea

Un ecograf performant a ajuns la Maternitatea din Oradea, datorită celei de-a treia ediţie a campaniei Ouăle Gigant. Aparatul a sosit săptămâna trecută şi a fost deja  instalat în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean.

Cea de-a treia ediţie a Campaniei Ouăle Gigant, desfăşurată de Fundaţia Pro Valoare şi de Lotus Center şi-a atins scopul. Ecograful performant pe care organizatorii şi-au propus să îl achiziţioneze pentru Maternitatea Oradea a fost în sfârşit achiziţionat, prin grija unor oameni cu suflet care au înţeles necesitatea lui.

Costul ecografului s-a ridicat la 128.874 lei şi a fost achiziţionat cu ajutorul unor contribuabili, societăţi comerciale importante din Oradea, aceştia donând fiecare după posibilităţi anumite sume pentru ca semenii lor să aibă o viaţă mai bună.

 La licitaţia Ouălor Gigant, desfăşurată în luna aprilie, s-au strâns nu mai puţin de 114.000 lei, din care 32.000 lei, prin contribuţia personala a omului de afaceri Alexandru Mudura, proprietarul Lotus Center. De menţionat este şi donaţia firmei Repcon, condusă de omul de afaceri Mircea Nistreanu, care a cumpărat cel mai scump ou participant la licitaţie, cel al firmei Dumexim, cu suma de 11.000 de lei. Diferenţa până la întregirea sumei necesară aparatului a fost asigurată de grupul de firme Lotus Center.

Nu este prima iniţiativă de acest gen a Lotus Center şi a Fundaţiei Pro Valoare. În urmă cu patru ani, tot la iniţiativa lor precum şi a Grupului West, prin proiectul "Copii pentru copii" a fost achiziţionat un aparat de respiraţie artificială pentru nou- născuţii din Maternitatea orădeană.

Acum trei ani, tot prin Campania "Ouăle Gigant" s-a strâns nu mai puţin de 80.000 de lei, bani care au fost donaţi Spitalului Municipal „Gavril Curteanu", pentru renovarea unei parţi a secţiei de nou-născuţi, situată la etajul nouă, iar în urmă cu un an, prin acelaşi proiect se strângea suma de 70.000 de lei, pentru dotarea cu mobilier a aceleaşi secţii din cadrul Spitalului de copii "Gavril Curteanu". Astfel acum încăperile unittăţii medicale sunt mai luminoase şi mult mai vesele.

Pentru reuşita campaniei din acest an şi-au pus imaginaţia la bătaie Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, Benvenuti, Bijuteria Athena, Compania de Apă, Dumexim, Gina Butiuc, Graziela Models & Elesilva Mobilă Nobilă, Herald Impex, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Jurnal Bihorean, Penitenciarul Oradea, Plaza Nufăru, Selina, Teatrul Regina Maria şi Top Sound.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite