Din sutană în arest. Preotul Ovidiu Miron Pop a fost arestat pentru 29 de zile

0
0
Preotul Ovidiu Pop Miron a primit mandat de arest
Preotul Ovidiu Pop Miron a primit mandat de arest

Preotul Ovidiu Miron Pop şi alte două persoane au primit mandat de arest pentru 29 de zile. După audierile de la poliţie, cei trei au ajuns în faţa magistraţilor Tribunalului Bihor care, după mai multe ore de noi audieri, au decis arestarea lor.

Ziua de 13 s-a dovedit a fi una cu ghinion pentru preotul Ovidiu Miron Pop. În jurul prânzului, el şi alte două persoane cercetate în cazul evaziunii cu carne, au fost aduse la Tribunalul Bihor pentru noi audieri. După ore întregi de declaraţii, completul de judecată s-a retras pentru deliverarea sentinţei.

Astfel, magistraţii au decis ca pe numele celor trei să fie eliberat mandat de arestare pentru 29 de zile. La ieşirea din sala de judecată preotul a declarat că nu se consideră vinovat şi că nu reprezintă un pericol public, aşa cum au decis judecătorii.

Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, circuitul a fost creat de preotul Ovidiu Miron Pop şi Albert Lorand Kalos, asociaţi la aceeaşi firmă.

Au decis să achiziţioneze marfă, respectiv carne, din Ungaria, aceasta fiind trecută pe hârtii pe mai multe firme fantomă controlate de cei doi. În acest fel, produsele ajungea la firma Varadia care o distribuia atât spre persoane fizice cât şi spre alte societăţi.

Marfa era adusă din Ungaria direct la firma Varadia SRL cu o societate de transport - Crisia Logistic SRL -, deţinută tot de Kalos şi de Ovidiu Miron Pop.

Marfa nu era înregistrată în contabilitatea firmelor fantomă, iar plata TVA-ului pe care acestea trebuiau să o achite nu se mai făcea sau era trecută spre alte societăţo.

Ca să păstreze aparenţa unei operaţiuni licite, Varadia SRL plătea în contul firmelor fantomă contravaloarea mărfii, după care persoane împuternicite ridicau banii şi le restituiau inculpaţilor.

Firmele fantomă aparţineau unor cetăţeni străini, dar au fost transferate ulterior unor cetăţeni maghiari, de condiţie modestă, care nu au mai putut fi identificaţi.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bihor poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Oradea.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite