Din 2017, un nou terminal pentru pasageri la aeroportul din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Oradea va avea, începând de anul viitor, unul dintre cele mai moderne terminale de pasageri din România, investiţia urmând să fie realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor

Contractul privind construirea, extinderea şi modernizarea terminalului de pasageri, în valoare de 20.798.860 de lei, a fost deja publicat pe SEAP, potrivit aceleiaşi surse. 

"Construirea terminalului este imperios necesară având în vedere că, începând din decembrie, de pe aeroport vor fi operate săptămânal patru noi zboruri înspre Bucureşti, iar din martie 2017, numărul de zboruri se va tripla. În acest context, actuala infrastructură nu va mai permite operarea la cifrele de trafic preconizate", se arată într-un comunicat de presă.

Conform aceleiaşi surse, banii necesari demarării procedurilor au fost alocaţi printr-o rectificare de buget votată în şedinţa de consiliu din 31 octombrie, termenul de finalizare a investiţiei fiind de 12 luni. 

Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, s-a declarat mulţumit de rapiditatea cu care au fost derulate procedurile şi încrezător că anul viitor noul terminal va fi inaugurat. 

"Procedurile privind construirea noului terminal au fost demarate de fosta conducere a consiliului judeţean. Acum, lucrurile au devenit mult mai concrete şi mai stringente. Traficul luat în considerare din 2017 ne-a obligat practic să luăm rapid decizia construirii noului terminal, care va fi unul dintre cele mai moderne din România", a declarat Pásztor Sándor.

OradeaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite