Cum ne pregătim silueta pentru sezonul rece. Trucuri eficiente să nu iei în greutate şi chiar să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: Lioara.ro
foto: Lioara.ro

Sezonul rece e o perioadă în care apare tentaţia de a consuma mai multe alimente bogate în grăsimi decât în restul anului, mai ales că, purtând haine groase, kilogramele acumulate pot fi mascate uşor.

Dacă însă vrei să-ţi păstrezi silueta şi o condiţie fizică optimă, în această perioadă e indicat să creşti consumul de legume, rădăcinoase şi de citrice.

„E bine să mâncăm de trei ori pe zi, să respectăm orarul meselor iar din alimentaţie să nu lipsească mâncarea gătită, caldă, preparată cu multe mirodenii. Aveţi grijă să nu combinaţi carnea cu paste, orez sau cartofi şi să beţi zilnic apă şi  ceaiuri căldute preparate acasă”, sfătuieşte tehnicianul nutriţionist Lioara Ciugudean, blogger, partenera mai multor săli de fitness, restaurante şi magazine naturiste din Oradea, cu rol de consultant în nutriţie şi voluntar în activităţi extraşcolare, învăţându-i pe copiii de gimnaziu şi pe liceeni cum să trăiască sănătos.

Dimineaţa e recomandat să nu săriţi peste micul dejun, care trebuie să conţină fructe, la prânz se cere o masă gătită compusă din carne slabă şi legume ori, pentru vegetarieni, gătită din proteine vegetale.

Cum ar suna meniul unei zile care să te şi ajute să pierzi din greutate?

Dimineaţa, un pahar de apă călduţă cu lămăie,  fructe, cafea sau ceai, fără zahăr, lapte sau frişcă. La prânz, un păstrăv la grătar cu legume (ciuperci, ardei) la tigaie, ori o salată de spanac, ananas crud mărunţit, pătrunjel şi ou fiert iar seara o supă de pui, o cremă cu o felie de pâine prăjjită cu usturoi sau un ghiveci de legume evident fără orez.

 „Masa de seară trebuie să fie în special o mâncare caldă, supe creme, ciorbe sau legume gătite. Este indicat ca la masa de seară să fie ridicat consumul de verdeţuri, pentru sursa de fibre care să ajute la o digestie optimă”, spune Lioara.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite