COMPANII DE TOP Performanţă realizată cu o echipă tânără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul companiei Nutrinentul Palota spune că secretul succesului stă în atragerea fondurilor structurale. O altă reţetă pe care s-a pariat a fost crearea unei echipe de tineri specialişti, care să facă activitatea firmei mai eficientă.

Nutrientul s-a constituit în 1991, pe infrastructura fostei Fabrici de Nutreţuri Combinate. Pentru că după revoluţie industria zootehnică era în declin, societatea  şi-a creat propriii consumatori, înfiinţând ferme de creştere a animalelor. La ora actuală, Nutrientul deţine două îngrăşătorii şi trei ferme de porci, o fermă de pui de carne, o fermă de găini ouătoare şi o staţie care produce full fat soia, o soia specială pentru nutrienţi.

Fabrica are un laborator proaspăt modernizat. Anul 2010 a fost critic, preţurile la cereale atingând recorduri istorice, dar firma s-a menţinut în topul celor mai bune companii din judeţ. Mai mult, Nutrientul s-a modernizat şi şi-a perfecţionat tehnologia în plină criză, sporind calitatea produselor.

Fonduri structurale

Când vine vorba despre succesul companiei, managerul Iosif Pazuric spune că banii europeni sunt cheia reuşitei. „Marele secret este accesarea fondurilor structurale”, a spus Pazuric. „În perioada 2008-2009, noi am atras fonduri SAPARD de peste şase milioane de euro. Banii i-am investit în creşterea preciziei şi capacităţii de prelucrare, în confortul animalelor, dar i-am folosit şi pentru a acoperi costurile cu munca”, a spus managerul. „Modernizarea fabricii ne-a ajutat să intrăm pe piaţa nutrienţilor cu furaje competitive. Asta te ajută să-ţi fidelizezi clientela”, a mai spus directorul. La ora
actuală, compania are 300 de angajaţi, iar managerul spune că a pariat pe angajarea tinerilor.

„Am format o echipă de tineri care a intrat în societate. Ei se ocupă de optimizarea reţelelor. Eu le-am oferit o şansă, ei mi-au oferit rezultate, aşa că este un schimb avantajos”, a declarat Pazuric.

Sprijină tinerii talentaţi

În comunitatea locală, Nutrientul s-a implicat, de-alungul anilor, prin sponsorizări şi donaţii. „Am sprijinit cu bani biserici, dar şi persoane fizice care au apelat la noi”, a spus Pazuric. Compania promovează în special tinerii talentaţi. „Am oferit sponsorizări pentru un copil care face performanţă în tenis. De asemenea, am sprijinit copii cu talent muzical care-şi doresc o carieră folclorică”, a explicat directorul. Nutrientul a sponsorizat şi tinerii scriitori în lansarea cărţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite