Cine este Ilie Bolojan, unul dintre cei mai respectaţi primari din România, liberalul care a obţinut al treilea mandat în fruntea Oradei

0
0

Ales primarul municipiului Oradea în anul 2008 din primul tur cu 50,3% din voturi, iar în 2012 reales pentru al doilea mandat cu 66,02% din voturi, Ilie Bolojan (47 de ani) a câştigat şi cel de-al treilea mandat de primar al Oradei cu aproape 71%. Este un liberal autentic, astfel că nu şi-a pus niciodată problema trecerii la alt partid, iar despre tentaţie nici nu poate fi vorba.

Ilie Bolojan, primarul liberal al Oradiei, este de meserie profesor şi inginer. S-a înscris în Partidul Naţional Liberal în anul 1992, iar de atunci a fost pe rând consilier local, consilier judeţean, prefect, Secretar General al Guvernului, primar şi secretar general al PNL. A fost ales primarul municipiului Oradea în anul 2008 din primul tur cu 50,3% din voturi, în 2012 a fost reales pentru al doilea mandat cu 66,02% din voturi, iar ]n 2016 a reuşit să obţină 70,90% din voturile orădenilor.

Liberal authentic

Este un liberal autentic, astfel că nu şi-a pus niciodată problema trecerii la alt partid, iar despre tentaţie nici nu poate fi vorba. La întrebarea de ce crede în valorile liberale, răspunsul lui Ilie Bolojan a fost: “Cred în doctrina şi valorile liberale, deşi Partidul Naţional Liberal nu este unul perfect. Nu toţi oamenii noştri care au ajuns pe funcţii publice şi-au făcut datoria aşa cum ar fi trebuit. Dar cu mijloacele şi priceperea pe care a avut-o, acest partid a luptat întotdeauna, de la putere sau din opoziţie, pentru democraţie şi pentru o viaţă mai bună pentru fiecare, pentru toţi cei care şi-au dorit să trăiască decent într-o ţară normal”.

Edilul Oradei susţine că primarii, trebuie să ia deciziile cele mai bune şi să le ducă la bun sfârşit proiectele importante pentru comunitatea din care fac parte.

Primarul Oradei consideră că trebuie să se apropie tot mai mult de un oraş al dezvoltării şi prosperităţii.

,,În Oradea avem câştigate proiecte europene în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro. Motorul dezvoltării este creşterea economică. O creştere mai rapidă a volumului de produse sau de servicii furnizate de firme din Oradea înseamnă venituri mai mari pentru mulţi orădeni, în aşa fel încât oamenii să-şi îmbunătăţească viaţa”, a spus edilul.

Îşi doreşte ca Oradea să devină un oraş atractiv ca localizare pentru întreprinderi,  să genereze oportunităţi pentru investiţii şi să fie un punct de atracţie pentru turişti.

“Vom continua strategia de dezvoltare a oraşului începută încă din 2008 cu care am avut multe realizări, respectiv atragerea investiţiilor străine şi crearea locurilor de muncă, o infrastructură de bună calitate, pregătirea forţei de muncă, punerea în valoare a patrimoniului şi atracţiilor oraşului, îmbunătăţirea serviciilor publice şi a sistemului medical, accesarea în continuare a proiectelor cu finanţare europeană şi implementarea lor”, a mai spus Ilie Bolojan.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite