Câți bani cere un director de liceu pentru festivitatea de absolvire a elevilor. Liceenii l-au înregistrat

0
Publicat:

Elevii de la Colegiului Economic ”Partenie Cosma” din Oradea s-au revoltat după ce directorul școlii condiționează participarea la absolvire de o sumă mare de bani.

Colegiul Economic ”Partenie Cosma” din Oradea
Colegiul Economic ”Partenie Cosma” din Oradea

Directorul Colegiului Economic ”Partenie Cosma” din Oradea este în centrul unui scandal, după ce liceenii s-au revoltat că acesta le condiționează participarea la festivitatea de absolvire de plata unei sume mari de bani.

Potrivit publicației ebihoreanul.ro, directorul ar vrea o festivitate plină de fast plătită din banii elevilor, care ar trebui să contribuie fiecare cu 250 de lei.

În caz contrar, cei care nu plătesc să se aștepte că nu vor putea participa la ceremonie.

 „La începutul anului școlar, directorul Daniel Negrean ne-a spus că festivitatea de absolvire, care va avea loc în curtea școlii, va costa cam 50 de lei pe elev. Era o sumă OK, nimeni nu a comentat. În urmă cu câteva săptămâni, ne-a anunțat, prin șefii de clasă, că, de fapt, ne va costa 250 de lei pe elev, pentru că vom avea o scenă cu DJ, un candy-bar (n.r. bufet cu prăjituri), apă, sucuri și cafele”, a povestit, sub protecția anonimatului, o viitoare absolventă.

Suntnu mai puțin de zece clase de a XII-a la Colegiul Economic și 248 de elevi, ceea ce înseamnă în total 62.000 de lei.

Cei mai mulți dintre elevi nu s-au conformat și pentru a fi și mai convingător directorul a insistat cu strângerea de fonduri. Elevii l-au înregistrat.

„Dacă nu vrei, atunci înțeleg. Înseamnă că o să ne comportăm ca atare, n-are sens să încercăm să vă convingem, să vă consiliem. Nu e rolul nostru ăsta, dacă în 4 ani de zile n-ați înțeles nimic, Dumnezeu cu mila! Dacă tu patru ani stai într-o școală și pui problemele în felul ăsta, pentru mine, sincer, e o dezamăgire”, spune directorul pe înregistrarea intrată în posesisa reporterilor de la ebihoreanul.ro

Ziariștii au luat legătura și cu directorul Negrean, care nu a negat suma de bani.

 „Am spus aproximativ 200 de lei, care ar însemna cheltuieli pentru firma care organizează evenimentul, confetti, partea legată de închiriat cort, pentru că nu poți să pui o masă în soare, ape, sucuri, cafele. Dar nu putem stabili nimic, până nu știm câți bani avem”.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite