ABUZ Pensionar bătut de poliţişti, fiindcă şi-a apărat proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Ionescu spune că nu mai poate munci, de când i-a fost dislocat umărul
Alexandru Ionescu spune că nu mai poate munci, de când i-a fost dislocat umărul

Un pensionar în vârstă  de 72 de ani s-a ales cu un umăr dislocat, fiindcă a refuzat să lase primăria sa facă drum prin terenul său. Alexandru Ionescu deţine un teren în localitatea Uileacu de Munte, unde primăria intenţionează să amenajeze un drum de acces.

Alexandru Ionescu, în vârstă de 72 de ani, nu mai poate dormi noaptea, din cauza fricii şi a gândurilor, şi nu-şi mai poate face munca în ogradă, de când a fost pus la pământ de către mascaţi, chiar în curtea propriei case. Luna trecută, pensionarul a fost, fără voia sa, protagonistul unui scandal care se va încheia în instanţă, având în vedere faptul că avocatul său a depus deja plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, împotriva lui Somogyi Ludovic, primarul din comuna Paleu, şi a poliţiştilor care l-au bătut, fără motiv.

Pentru pământ

Ca orice scandal sătesc, totul a pornit de la o bucată de pământ. „Primarul Somogyi Ludovic, doi poliţişti de post, doi ingineri topografi şi un angajat al primăriei au venit la mine acasă, fără nicio hotărâre judecătorească sau vreun act care să certifice că sunt expropriat de pe pământ, pentru a deschide un drum pe propritetatea mea, deci în mod abuziv", a povestit, pentru „ADS Oradea", Alexandru Ionescu. Hotărât să-i împiedice, aşa cum făcuse de altfel şi în primăvara acestui an, când primăria a mai avut o tentativă de a-şi însuşi o parte din terenul său, Ionescu a luat o furcă şi a încercat să-i gonească pe „musafirii nepoftiţi", de pe terenul său. „În acel moment, când inginerul topograf mă ameninţa cu un ţăruş, iar eu stăteam cu furca în mână, doi poliţişti au sărit pe mine, din spate, şi, în loc să mă protejeze, fiindcă eram ameninţat pe proprietatea mea, m-au pus la pământ", îşi aminteşte pensionarul, resimţind parcă din nou umilinţa şi durerea acelor clipe. „Nu le-a ajuns că s-au pus pe mine şi m-au lovit în zona plămânilor şi a inimii, ci m-au şi înjurat de mamă. Când mi-au pus cătuşele mi-au dislocat umărul", a spus Ionescu, subliniind că are acte de la medicul legist, care demonstrează că a avut nevoie de opt zile de îngrijire medicală. În plus, acesta este revoltat că s-a apelat şi la intervenţia mascaţilor, care l-au luat la o nouă rundă de pumni şi picioare.

Citeşte explicaţiile primarului şi ale reprezentanţilor poliţiei, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“, care poate fi găsit de azi la chioşcurile de ziare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite