Ziua în care nimeni nu fumează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigări de contrabandă
Ţigări de contrabandă

Ziua Naţională Fără Tutun este sărbătorită anul acesta pe data de 15 noiembrie. Anual, aceasta este marcată în cea de-a treia joi din luna noiembrie prin iniţiative care au rolul de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii.

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi iniţiază cu această ocazie campania de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, denumită generic "Câştigă independenţa faţă de tutun"

În fiecare an, în aceasta zi, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog,  implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigara şi de a sensibiliza populaţia privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice, precum şi care incurajează respectarea acestuia.

Conform studiilor, trei din patru europeni sunt în favoarea avertismentelor vizuale privind sănătatea de pe pachetele de ţigări şi a restaurantelor în care fumatul este interzis. Sondajul indică, însă, că  unul din trei europeni continuă să fumeze, chiar dacă tutunul cauzează decesul a jumătate din fumători.

De asemenea, conform statisticilor, la fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite