VIDEO Furtul maşinii în care se afla un copil de 5 ani a fost surprins de o cameră de supraveghere. Hoţul a trecut în fugă pe lângă şofer, care spune că nu l-a văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţul (în alb) a trecut la mai puţin de un metru pe lângă proprietatul maşinii (îmbrăcat în haine de camuflaj) CAPTURĂ VIDEO
Hoţul (în alb) a trecut la mai puţin de un metru pe lângă proprietatul maşinii (îmbrăcat în haine de camuflaj) CAPTURĂ VIDEO

Autorul furtului fără precedent petrecut la Iaşi pe 12 aprilie, în jurul orei 6.00 dimineaţă, este un tânăr slab şi înalt. Din imaginile înregistrate pare că acţiunea n-a fost premeditată.

Un băiat de 5 ani, aflat pe bancheta din spate a unei maşini pornite, a fost răpit din greşeală, când un hoţ s-a urcat la volanul autoturismului şi a demarat în trombă.

Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în exteriorul magazinului alimentar unde tatăl copilului coborâse împreună cu doi prieteni să bea o cafea. Cei trei, alături de copilul proprietarului maşinii, plecau la pescuit în afara localităţii.

Hoţul a trecut, iniţial, în fugă pe lângă şofer şi părea că se grăbeşte să prindă un tramvai care urma să oprească la câţiva zeci de metri distanţă, în staţia de pe strada Arcu, situată în zona Billa-Gară. După ce a trecut pe lângă bărbatul îmbrăcat în haine de camuflaj, hoţul, care pare un tânăr de aproximativ 20 de ani, s-a oprit brusc, a profitat că tatăl copilului tocmai intrase în magazinul alimentar, s-a urcat la volanul maşinii şi a pornit în viteză.

Abia după câţiva zeci de metri a observat că pe bancheta din spate se afla un copil. Se pare, conform unor surse din rândul anchetatorilor, că tocmai băiatul l-a făcut atent pe hoţ în legătură cu prezenţa sa strigându-i "Bau!". Copilul i-ar mai fi spus hoţului să nu fure maşina pentru că tatăl său îl va pedepsi, apoi a început să ţipe. Tânărul de la volan a intrat în panică şi a abandonat autoturismul, o Skoda Octavia, la aproximativ 3 kilometri distanţă, în cartierul Canta, în zona barierei de la BJATM.

Înregistrarea care a surprins furtul:

Băiatul a ieşit din maşină plângând şi a povestit unei trecătoare ce s-a întâmplat. Femeia a sunat la Poliţie şi a stat alături de copil până ce au ajuns anchetatorii.

Tatăl băiatului, pe nume Cristian Amironesei, care este profesor de sport la un liceu din oraş, n-a apucat decât să vadă cum maşina porneşte în trombă. A fugit aproximativ 100 de metri, după care a făcut semn unei alte maşini. A încercat să-şi urmărească propriul autoturism cu ajutorul unui alt şofer, dar n-a reuşit.

Copilul a povestit ulterior incidentul poliţiştilor, care i-au întocmit un portret-robot şi încă îl caută şi la această oră. Anchetatorii susţin că au câteva piste în legătură cu identitatea răpitorului. Acesta urmează să fie acuzat de furt şi privare de libertate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite