Viceprimarul Iaşiului Romeo Olteanu, bun de plată pentru „lingău ordinar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Judecătoria Iaşi au dispus ieri ca viceprimarul Romeo Olteanu să plătească 5.000 de lei purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean pentru acuzaţii calomnioase.

Instanţa a decis ca edilul să publice hotărârea într-un ziar local. Sentinţa nu este definitivă, viceprimarul putând face recurs. „Până nu văd decizia instanţei, nu pot să mă pronunţ. Nu vreau să comentez încă“, a declarat edilul. Viceprimarul Olteanu a fost dat în judecată de Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ, la începutul acestui an, după ce Olteanu l-a numit „lingău ordinar“. 


Mărul discordiei, echipa de fotbal


În calitate de preşedinte al Fundaţiei Sportului Ieşean, Olteanu a fost deranjat la acea vreme de faptul că instituţia judeţului a pus poprire pe conturile fundaţiei. Conducerea CJ solicitase în instanţă 750.000 de lei, bani acordaţi acum câţiva ani pentru susţinerea echipei locale de fotbal care nu a mai promovat.

Tătaru a declarat atunci că Olteanu nu respectă decizia instanţei, iar edilul a reacţionat într-un mod jignitor. „Tătaru este un lingău ordinar. În loc să execute unde ar trebui să execute, încearcă o formulă mai apropiată.M-am interesat la Judecătorie şi sentinţa este în pronunţare“, declara atunci viceprimarul Olteanu. În consecinţă, purtătorul de cuvânt al CJ a cerut daune şi prezentarea scuzelor în instanţă. „Decizia instanţei mă bucură pentru că prin acţiunea înaintată am pus interesul moral înaintea interesului financiar“, a spus Tătaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite