UPDATE Un nou protest faţă de proiectul de graţiere are loc la Iaşi. Peste 3.000 de oameni au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii s-au mobilizat din nou pe reţelele sociale şi participă în seara zilei de duminică, 29 ianuarie, la un nou protest faţă de proiectul de graţiere şi cel de modificare a legislaţiei penale.

UPDATE Se estimează că, în aceste momente, în jur de 3.000 de oameni din Iaşi ar fi ieşit în stradă. Mai mulţi studenţi s-au alăturat grupului când acesta a trecut în marş prin campusul Tudor Vladimirescu. 

UPDATE 19.15 Protestatarii merg spre campusul studenţesc Tudor Vladimirescu. 

UPDATE 18.40 Protestatarii au plecat în marş pe Bulevardul Independenţei. Traficul rutier pe un sens de mers este îngreunat.

UPDATE 18.10 Peste 1.500 de ieşeni s-au adunat în centrul Iaşului. Oamenii scandează: „Liviu Dragnea şi îi lui, sunt ruşinea neamului” sau „legea graţierii e ruşinea ţării”. Este de aşteptat ca numărul protestatarilor să crească. 

UPDATE 17.55 În jur de 500 de persoane, conform estimărilor de la faţa locului, s-ar fi adunat până la această oră în Piaţa Unirii. Oamenii strigă „PSD, ciuma roşie”, dar şi alte mesaje împotriva guvernanţilor.

UPDATE Ora 17.30 Câteva sute de ieşeni s-au adunat deja în Piaţa Unirii şi au început să protesteze împotriva proiectelor privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale. 
______________________________________________________________________________


Sursă video: Ziarul de Iaşi

protest

La o săptămână de la protestele împotriva ordonanţelor propuse de Ministerul Justiţiei, ce au avut loc duminca trecută, în toate oraşele mari din ţară, vor fi organizate noi manifestări. Şi la Iaşi a fost lansată o invitaţie publică, prin intermediul reţelelor sociale, prin care ieşenii sunt aşteptaţi să iasă în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirile faţă de modul în care Guvernul vrea să rezolve problemele din penitenciare.

Săptămâna trecută, la Iaşi, în jur de 2.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din oraş şi au scandat împotriva guvernanţilor, dar şi împotriva liderului PSD Liviu Dragnea sau a avocatului poporului, Victor Ciorbea. Acelaşi loc de întâlnire a fost stabilit şi pentru duminică, 29 ianuarie, când protestatarii sunt aşteptaţi să se adune de la ora 17.00. Organizatorii speră la o prezenţă cel puţin similară cu cea de săptămâna trecută.

„28.000 de oameni din Bucuresti au spus clar ca nu doresc amnistia si gratierea. Am observat ca unele televiziuni manipuleaza fara rusine, iar CNA-ul nu isi face treaba. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi.  Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu sa propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Duminică ne strangem în Piaţă Unirii incepand cu ora 17:00”, au arătat organizatorii protestului de la Iaşi. Proteste similare sunt organizate şi în alte oraşe mari din România, inclusiv în Bucureşti, acolo unde, săptămâna trecută, cifra estimativă a protestatarilor a fost de 28.000.

Proteste faţă de graţiere au fost anunţate şi în Capitală şi în alte 18 oraşe din ţară, precum şi în diaspora.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite