Una dintre cele mai active aerogări din ţară are un nou director, numit după jumătate de an de blocaje şi tergiversări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi a validat noul director al aerogării. Funcţia a fost vânată de Cătălin Bulgariu, membru al Consiliului de Administraţie, şi Monica Nichituş, director provizoriu al regiei. Câştigător a fost declarat Cătălin Bulgariu, un apropiat al şefului judeţului Maricel Popa (PSD).

Aeroportul Iaşi are un nou director. Potrivit după ce Consiliul de Administraţie a decis suspendarea directorului executiv Alexandru Anghel.

După numeroase tergiversări şi proceduri, la ultimul concurs organizat pentru ocuparea funcţiei de director general s-au înscris doi candidaţi, respectiv Cătălin Bulgariu, membru al Consiliului de Administraţie, şi Monica Nichituş, director provizoriu al regiei, cea care a coordonat activitatea regiei în ultimele luni.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Cătălin Bulgariu, membru PSD, ar urma să semneze contractul cu CA cel mai probabil săptămâna viitoare. „Principalul meu obiectiv constă în modernizarea aeroportului. Se va face un masterplan pe termen lung. Vom vedea în ce măsură cel vechi (din 2017 - n. red.) va putea fi actualizat“, a declarat Bulgariu pentru aceeaşi sursă.

Deşi s-a aflat în conflict direct cu fostul lider al PSD, Gheorghe Nichita, şi actualul şef interimar al social-democraţilor ieşeni, Maricel Popa, mai nou Bulgariu este văzut ca un apropiat al şefului judeţului.

Consiliul de Administraţie de la Aeroport a mai decis ca  funcţia de director tehnic să fie ocupată de Ciprian Fântânaru, iar cea de director economic de Monica Nichituş. Pentru mandatul de director operaţional au concurat actualul ocupant al funcţiei, Vasile Stoicea, şi George Zaharia, fost dispecer de sol. Cei doi urmează să participe la un interviu în faţa Consiliului de Administraţie.

Consiliul de Administraţie de la Aeroport, condus de Mitică Rebegea, fost director al aerogării, a fost ales în vara lui 2017 şi este susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Cu toate acestea, până acum nu a fost prezentat şi aprobat un plan de management. Deşi au fost câteva luni de incertitudine în ceea ce priveşte managementul, traficul pe aerogara ieşeană a crescut constant în utlimele luni.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Iaşi, luna aprilie 2018 a acestui an a surprins o nouă creştere a traficului de pasageri. Astfel, „numărul persoanelor care au tranzitat aerogara ieşeană a ajuns la 92.522, avansul fiind de 6% faţă de aceeaşi perioada a lui 2017, când au fost 87.850 de călători, şi de aproape 54%, comparativ cu luna aprilie a anului 2016“.

Citeşte şi:

Cum este sabotată una dintre cele mai rentabile companii publice din Regiunea de Nord-Est a României

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite