Un student de 23 de ani s-a înecat la ştrand. Ce spun autorităţile ieşene despre lipsa salvamarului din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Observator TV
FOTO Observator TV

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Iaşi, s-a înecat miercuri, 12 iunie, la Ştrandul Municipal. Echipajul SMURD a intervenit după ce incidentul a fost semnalat la 112, însă tânărul nu a mai putut fi salvat. Acesta era student în anul al IV-lea la Facultatea de Construcţii Maşini şi Management Industrial a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, fiind unul dintre cei mai buni din promoţia sa.

Întâmplarea s-a petrecut miercuri după-amiază, în jurul orei 14.00. Cei care l-au zărit în cele din urmă pe tânăr şi au sunat la numărul de urgenţă au fost chiar cei doi prieteni cu care băiatul venise la ştrand. La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj SMURD care a început resuscitarea, însă tânărul nu a reacţionat şi a fost declarat mort.

Reprezentanţii universităţii unde învăţa băiatul spun că acesta era un student de nota 10, numărându-se printre cei mai buni din an.

Întrebaţi de ce la momentul tragediei în ştrandul aparţinând Primăriei Iaşi nu se afla un salvamar care să intervină în ajutorul tânărului, reprezentanţii instituţiei au răspuns doar că în acest moment se face o anchetă.

„Este o anchetă în desfăşurare. Vom putea oferi mai multe informaţii după finalizarea ei”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Trupul tânărului a fost dus la Institutul de Medicină Legală Iaşi.  

Citiţi şi:

Cum a cumpărat copilul de 11 luni al primarului Mihai Chirica un teren de 250.000 de euro. Tutore i-a fost bunica pensionară

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite