Sute de elevi ieşeni au absentat la simularea pentru Evaluarea Naţională. În ce şcoli au lipsit cei mai mulţi tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au susţinut examenul la limba şi literatura română FOTO Arhivă
Tinerii au susţinut examenul la limba şi literatura română FOTO Arhivă

În jur de 5% dintre elevii care trebuiau să se prezinte astăzi în clase la simularea de la proba scrisă la limba şi literatura română nu s-au prezentat la testul de luni, 5 martie.

Potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, proba scrisa la limba si literatura română s-a desfăşurat în 181 de şcoli, 58 din mediul urban şi 123 din mediul rural. „Prezenţa a fost de aproape 95%, 7 604 elevi fiind prezenţi la prima probă a simulării naţionale - 4 418 în mediul rural şi 3 186 în spaţiul urban. Au absentat un număr de 424 elevi, din care 348 din mediul rural şi 76 elevi din mediul urban.“, se arată în informarea ISJ. Proba a început la ora 9.00, când elevii de clasa a VIII-a au primit subiectele.

Cei mai mulţi elevi absenţi au fost înregistraţi la Şcolile Gimnaziale Dagâţa, Domniţa, Mironeasa, Crucea, Slobozia, dar şi în mediul urban, la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” Iaşi. „Cauzele pentru care au absentat aceşti elevi sunt variate, de la caz la caz, pe primul loc fiind menţionate virozele sau alte probleme medicale“, se mai arată în document. 

Simularea continuă cu proba la matematică, iar aceasta se va desfăşura conform calendarului marţi, 6.03.2018, în intervalul orar 9.00-11.00.

„Această simulare are rolul unei evaluări externe, care asigură condiţii egale pentru toţi elevii. Este momentul în care elevii îşi pot da seama care este nivelul lor de pregătire, cu aproape 3 luni înainte de examenul propriu-zis“, a precizat prof. dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general. 

UPDATE Simularea pentru Evaluarea Naţională. În ce judeţe a fost boicotată evaluarea

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite