Start în Raliul Iaşiului. Valentin Porcişteanu, resemnat: "Francois Delecour este noul campion naţional al României" VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Porcişteanu, campionul en-titre, face declaraţii pentru public la startul Raliului Iaşiului
Valentin Porcişteanu, campionul en-titre, face declaraţii pentru public la startul Raliului Iaşiului

47 de echipaje au pornit în competiţia automobilistică de la Iaşi, ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, care va decide titlul.

UPDATE, ora 15.50: François Delecour conduce cu 11,5 secunde în faţa lui Marco Tempestini înainte de startul în "superspeciala" de la Râpa Galbenă. Francezul a câştigat şi a doua probă specială a raliului, cea la Păun, la 4 secunde în faţa lui Porcişteanu.

UPDATE, ora 15.00: François Delecour începe tare Raliul Iaşiului şi câştigă la diferenţă de 5.3 secunde în faţa lui Marco Tempestini prima probă specială, în lungime de 10,4 kilometri, de la Dobrovăţ. Valentin Porcişteanu a pierdut 16 secunde faţă de lider.

Campionul naţional en-titre ar avea şanse teoretice de a-l învinge în ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri pe francezul Francois Delecour.

Diferenţa dintre cei doi în clasament este de aproape 16 puncte, în favoarea francezului, dar poate fi remontată, dacă Porcişteanu câştiga raliul, iar Delecour abandonează.

Cu toate acestea, românul l-a decretat pe Delecour drept noul campion naţional al României, chiar înainte de startul oficial. 

"Din păcate, lupta pentru prima poziţie în clasamentul general s-a tranşat deja. Francois Delecour este noul campion al României. Noi mai luptăm doar pentru clasa 2 şi pentru a ajuta cât mai mult echipa", a spus Valentin Porcişteanu.

Vezi video cu declaraţiile lui Valentin Porcişteanu:

Pe de altă parte, francezul Delecour (50 de ani), vicecampion mondial şi multiplu campion al Europei, o legendă a acestui sport, s-a arătat încântat de Iaşi şi relaxat înainte de competiţie. "Un raliu foarte frumos, cu multă mişcare. Ne simţim foarte bine", a declarat Delecour la start.

Vezi video cu declaraţia lui Delecour:

În total, 47 de echipaje au luat startul în Raliul Iaşiului, care se va încheie mâine, 6 octombrie.

Cea mai interesantă probă a zilei de astăzi, 5 octombrie, este "superspeciala" de la Râpa Galbenă, care va începe de la ora 17.00.

Vezi aici cele mai interesante momente ale raliului pentru public!

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite