Relu Fenechiu va rămâne fără vile. Statul începe executarea silită pentru recuperarea prejudiciului din dosarul „Transformatorul”

0
0

Două imobile aparţinând fostului liberal Relu Fenechiu urmează a fi scoase la licitaţie urmare a încuviinţării executării silite de către instanţă. Banii vor ajunge în conturile Servicii Energetice Moldova, prejudiciată în dosarul “Transformatorul”.

Alături de bunurile aparţinându-i lui Relu Fenechiu, executorii judecătoreşti din Iaşi vor mai scoate la mezat şi proprietăţi aparţinându-i fratelui fostului liberal, Lucian. În ceea ce-l priveşte pe fostul liberal, vor fi scoase la licitaţie două proprietăţi, de pe strada Fundac Socola şi din cartierul Bucium.

Lucian Fenechiu ar putea pierde şi el două imobile din zona Bucium, una dintre cele mai noi zone rezidenţiale din Iaşi. 

Lucian şi Relu Fenechiu, precum şi complicii lor, ar trebui să plătească despăgubiri de peste 5,6 milioane de lei, sumă ce reprezintă prejudiciul din dosarul “Transformatorul”. Cei doi au contestat în instanţă încuviinţările executărilor silite însă nu au primit câştig de cauză din partea judecătorilor. Fraţii Fenechiu se află în prezent încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. 

Relu Fenechiu, condamnat definitiv, pe 30 ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, a beneficiat încă de la începutul detenţiei de condiţii preferenţiale în Penitenciarul Iaşi. O comisie specială a stabilit pe data de 24 februarie ca "lotul Fenechiu" să fie încadrat la regimul "închis" de executare a pedepsei. 

Decizia impune ca deţinuţii să fie cazaţi la etajele superioare ale Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, să aibă contact redus cu alţi condamnaţi şi să stea într-o celulă concepută pentru 25-30 de persoane, aflată într-un corp al închisorii cunoscut sub numele de "blocul vechi". Cu toate acestea, potrivit unor surse, Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, Bogdan Damian şi Ion Mărghidan (fost director SISEE) sunt cazaţi într-un imobil diferit de al celorlalţi deţinuţi care au acelaşi regim de executare, într-o cameră de 8 persoane, renovată complet în perioada încarcerării. 

Mai precis, Relu Fenechiu şi ceilalţi condamnaţi din "dosarul Transformatorul" sunt deţinuţi în corpul 9 al penitenciarului, construit şi dat în folosinţă recent, destinat teoretic strict persoanelor private de libertate aflate în carantină (perioadă dinainte de stabilirea regimului de executare) sau celor cu măsuri preventive (cei care nu sunt condamnaţi definitiv).

Mai puteţi citi: 


Motivarea judecătorilor: Relu Fenechiu „a dat dovadă de un dispreţ total faţă de oameni“ 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri