Regal de muzică clasică în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Pe scenă vor urca artişti din Cernăuţi, Chişinău şi Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional al Educaţiei 2017 propune ieşenilor un weekend cu muzică clasică, interpretată de artişti din Cernăuţi, Chişinău şi Iaşi.

Festivalul Internaţional al Educaţiei 2017, organizat la Iaşi în perioada 9 mai – 9 iunie, pune în scenă, în faţa Palatului Culturii, un weekend de muzică clasică. Acesta debutează vineri, 19 mai, şi se încheie duminică, 21 mai. În cele trei seri, ieşenii vor putea participa gratuit la spectacole oferite de instituţii de cultură de prestigiu din Cernăuţi, Iaşi şi Chişinău.

Vineri, începând cu ora 19.30, pe scenă vor urca artiştii de la Filarmonica de Stat din Cernăuţi. Sâmbătă, de la ora 19.30, scena va aparţine artiştilor de la Opera Naţională Română Iaşi care vor oferi ieşenilor o „Gală Extraordinară de Operă şi Balet”. Programul cuprinde momente artistice deosebite în interpretarea soliştilor, Baletului, Corului, Corului de copii Juniorii Operei şi Orchestrei O.N.R.I.

Duminică, tot de la 19.30, pe scena din faţa palatului Culturii vor urca artiştii de la Opera de Stat din Chişinău.

Evenimentele celei de a IV-a ediţie a FIE se desfăşura sub conceptul „Centenar”, întrucât în 2016 s-au împlinit 100 de ani de la momentul în care Iaşul a fost Capitală a României, iar în 2018 se vor aniversa 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Principalul organizator al FIE 2017 este Primăria Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite