Protest în Piaţa Unirii din Iaşi. Peste de 1.500 de ieşeni protestează faţă de proiectele de graţiere şi modificare a legislaţiei penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest Iaşi FOTO Facebook/Laura Târnovan
Protest Iaşi FOTO Facebook/Laura Târnovan

Sute de ieşeni au ieşit în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a protesta faţă de adoptarea proiectelor privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale.

UPDATE 1.15 În jur de 1.500 de oameni au ieşit în stradă, la Iaşi, pentru a protesta împotriva deciziilor Guvernului.

UPDATE 0.50 Protestatarii au plecat din Piaţa Unirii înspre Bulevardul Ştefan cel Mare.

UPDATE 00.20 În jur de 1.000 de oameni protestează în prezent la Iaşi.

UPDATE 00.05 Protestatarii scandează acum împotriva televiziunilor de ştiri Antena 3 şi RTV. „Antena 3, nişte derbedei”, e unul dintre mesajele transmise. În jur  de 700 de protestatari sunt în piaţă la această oră.

UPDATE 23.50 Protestatarii de la Iaşi strigă „Dragnea te vrem judecat, nu graţiat” şi „Refuz, refuz, refuz acest abuz!”. Oamenii au au aprins şi lumânări, ca un mesaj simbolic despre moartea statutului de drept din România.

UPDATE Numărul protestatarilor creşte exponenţial la Iaşi. În jur de 500 de persoane se află în Piaţa Unirii la ora 23.45.

Oamenii au plecat înspre Piaţa Unirii, punctul 0 din municipiu, după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat marţi seară că proiectele privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale au fost adoptate, la ceas de seară, prin pordonanţă de urgenţă a Guvernului. 

protest iasi
protest ias

FOTO Anamaria Mocanu

Decizia ministrului Justiţiei nu este pe placul protestatarilor întrucât, consideră aceştia, îi avantajează pe politicieni şi pune o piedică anchetatorilor în lupta anticorupţie. Protestatarii s-au mobilizat pe Facebook după ce, prin modalităţi similare. s-au adunat şi săptămâna trecută pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de iniţiativa guvernanţilor. 

Proteste similare au loc şi în alte municipii din ţară, cel mai amplu fiind cel din Bucureşti unde, la ora redactării acestei ştiri, reporterii „Adevărul” estimau că aproximativ 3.000 de oameni s-ar afla în Piaţa Unirii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite