Operaţie de 12 ore, pentru o clipă de faimă. Un adolescent în stare gravă, după a urcat pe un vagon de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: CFR Călători
FOTO: CFR Călători

Adolescentul a ajuns în stare gravă la spital după ce a urcat pe un vagon de tren, cel mai probabil pentru a face o fotografie.

Un tânăr în vârstă de 15 ani a fost operat timp de 12 ore de către medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce a ajuns în stare gravă la unitatea spitalicească, fiind electrocutat, după ce a urcat pe vagonul unui tren. 

Medicii atrag atenţia şi fac un apel către părinţi pentru a-i supraveghea pe copii şi să îi avertizeze asupra pericolelor la care se expun. 

„A fost transportat cu elicopterul, adus din zona Bacăului. Prezintă o arsură pe 80% din suprafaţa corpului. Este extrem de grav, intubat mecanic. După 12 ore de intervenţie s-a excizat o suprafaţa de 15% din arsură. 

E suprafaţa permisă pentru a nu crea un dezechilibru hemodinamic. Electrocuţia face o dublă distrugere şi facem din nou un apel la părinţi şi copii. Pentru o secundă de faimă, îţi poţi pierde viaţa. Dacă supravieţuieşti rămâi cu amputaţii iar ceea ce părea normal până acum, poate deveni un lux să mergi”, a transmis Alina Belu, manager la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. 

Medicii spun că aproape în fiecare lună există cel puţin un caz cu un copil sosit la spital electrocutat, după ce a urcat pe un vagon de tren. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ce-i aşteaptă pe nevaccinaţi. Medic: Boala va muşca din ei. Cum să vă simţiţi, „majoritate”, în faţa morţii?

Marea demisie planetară

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite