Mâncarea bolnavilor din spitale, afectată de scumpirile în lanţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase solicită de la Minisiterul Sănătăţii majorarea bugetului de hrană pentru pacienţi ca urmare a majorării preţurilor la alimente.

Şefa Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a cerut să i se acorde mai mulţi bani pentru alocaţia de hrană a bolnavilor, cea existentă, în valoare de 7 lei pe pacient, fiind insuficientă pentru că preţurile la alimente au crescut.

„Cu această problemă se confruntă toate spitalele, nu numai noi. În plus, în aceste luni de toamnă ne facem şi provizii cu zarzavaturi pentru sezonul rece", spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bucătăria de la Infecţioase a fost reabilitată. Vezi îmbunătăţirile făcute pentru bolnavi

Hrana bolnavilor ieşeni costă dublu cu firmele de catering FOTO

Strategie de manager: vânează cele mai mici preţuri

La cel mai mare spital din Molova, managerul Ioan Bârliba a format o echipă care să studieze preţurile cele mai mici de pe piaţă.

 „Am format o echipă de trei oameni şi i-am trimis în toate pieţele ieşene unde se vinde marfă en-gros, urmând să-mi aducă detaliat pe fiecare produs preţurile. Apoi vom analiza cea mai avantajoasă ofertă. În plus, am dispus să achiziţionăm  conserve  la borcan  la preţurile vechi pentru că dacă vom aştepta luna noiembrie preţurile vor creşte foarte mult", explică Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon".  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite