Mafia lemnului. Şeful tăierilor ilegale de la Iaşi, în direct pe Facebook, cu puşca în mână: „Vă împuşc pe toţi care aţi dat declaraţii împotriva mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Vezeteu FOTO Facebook
Constantin Vezeteu FOTO Facebook

Un ieşean de 69 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a ameninţat printr-o filmare transmisă pe Facebook mai multe persoane care au dat declaraţii împotriva sa într-un dosar de tăieri ilegale de lemne.

Constantin Vezeteu era cercetat sub control judiciar într-un dosar de tăiere ilegală de arbori, el fiind condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, în primă instanţă.

Individul este din comuna Ţibana şi este acuzat de procurori că, în ultimii ani, a tăiat de mai multe ori, ilegal, arbori dintr-o pădure privată. Plasat sub control judiciar în acel dosar, individul nu avea voie să ia legătura cu o serie de martori din dosar, aceasta fiind una dintre obligaţiile impuse pentru a rămâne în libertate.

Zilele trecute, bărbatul a realizat o filmare pe care a publicat-o pe Facebook şi în care a ameninţat cu moartea pe cei care au dat declaraţii împotriva sa. „Am armă, vă împuşc pe cei care aţi dat declaraţii împotriva mea”, a spus bărbatul în filmarea transmisă live pe Facebook.

Ieri, Vezeteu a fost "vizitat" de poliţişti, care au descins la locuinţa sa şi l-au ridicat.

„Din cercetările efectuate de poliţişti până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., bărbatul ar fi postat pe o reţea de socializare un material video, în care ar fi adresat mesaje ameninţătoare mai multor martori din cadrul unui dosar penal în care are calitatea de inculpat, faţă de acesta fiind dispusă şi măsura controlului judiciar”, au precizat poliţiştii ieşeni.

Vezeteu este acuzat acum de tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri