Lipsurile l-au împins la sinucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Tinău trăieşte într-o sărăcie lucie
Familia Tinău trăieşte într-o sărăcie lucie

Viaţa nu a fost deloc blândă cu cele opt suflete care alcătuiesc familia Tinău din Glodenii Gândului, Iaşi. Din cauză că părinţii, Paraschiva şi Petru, au fost încă de tineri pensionaţi pe caz de boală, cei şase copii au fost obişnuiţi de mici cu lipsurile.

Din acest motiv cel mai mare băiat stă mai mult la rude, iar fata cea mare s-a măritat săptămâna trecută cu un bărbat de 34 de ani, deşi ea are abia 15 primăveri. Mai mult, niciunul dintre copiii familiei nu ştie să scrie şi să citească, deşi toţi au fost la şcoală. Familia Tinău a rămas şi fără agoniseală când casa i-a fost mistuită de un foc izbucnit de la o ţigară uitată aprinsă, în octombrie 2009.


După atâta timp în care a trăit în camere cu igrasie şi umezeală rece, Petru Tinău (16 ani) s-a îmbolnăvit de plămâni, dar asta nu l-a împiedicat să fumeze chiar şi două pachete de ţigări pe zi, atunci când avea bani. Frustrat de atâtea lipsuri, tânărul a încercat să se sinucidă sâmbătă cu otravă pentru şoareci.


„Starea pacientului este stabilă, iar mâine va fi suficient de înzdrăvenit pentru a fi externat. Cu toate acestea, testele psihologice au arătat tulburări de comportament, motiv pentru care Petru Tinău va fi internat la Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Socola“, a spus Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite