Iaşi: Peste 150 de persoane au ajuns la Urgenţe pentru că au mâncat şi băut până li s-a făcut rău în prima zi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuzul de alcool şi mâncare a trimis în spital, într-o singură zi, peste 150 de ieşeni. Cei mai mulţi au uitat să lase paharul de băutură din mână.  

Zece dintre ieşenii care au ajuns în prima zi de Crăciun la Spitalul „Sf. Ioan" au căzut în stradă pentru că erau foarte beţi.

„Valorile acoolemiei au depăşit 150 mg %. Doi pacienţi au făcut hemoragie digestivă, iar 10 au fost agresaţi. Majoritatea agresiunilor au fost pe fondul exceselor etanolice, cea mai mare valoare a alcoolemiei fiind de 3,57 la mie", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului „Sf. Ioan".

Citeşte şi:

Iaşi: A fumat 15 pliculeţe de etnobotanice şi a ajuns la spital

Iaşi: Zugrăveală de „urgenţă“ la Spitalul „Sfântul Ioan“

Medicii au avut de-a face şi cu opt tineri care au consumat ierburi legale. Unul dintre cei aduşi la Urgenţe în noaptea de Crăciun a încercat să se arunce de pe pasarela din Alexandru cel Bun. „Gestul suicidar a urmat prizării a două plicuri de etnobotanice. Alţi doi pacienţi, de 24 şi 27 de ani, au încercat prima dată etnobotanicele la petrecerile de Craciun", a precizat Ciuhodaru.

În acest an, aproape 400 de ieşeni au ajuns la Spitalul „Sf. Ioan" intoxicaţi cu ierburi legale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite