Iaşi: Au furat de la nepoata lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ioniţă (dreapta) a primit 29 de zile de arest preventiv pentru furt
Mihai Ioniţă (dreapta) a primit 29 de zile de arest preventiv pentru furt

Claudia Ursu, o nepoată de-a preşedintelui Traian Băsescu, a căzut victimă hoţilor alături de Narciza Nedelcu, şefa Oficiului de Cadastru Iaşi.

În urmă cu aproximativ un an, Claudia Ursu a lăsat în grija Narcizei Nedelcu, pe atunci administrator la SC Mobilplast SRL, actualmente acţionar la această firmă şi şefă a Oficiului de Cadastru Iaşi, un utilaj de aproximativ 90.000 de euro. În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2010, trei tineri fără ocupaţie au decis să dea o lovitură la sediul firmei, situat în Calea Chişinăului. 

Mihai Ioniţă (20 de ani), din comuna Moşna, şi fraţii Bogdan (18 ani) şi Dănuţ (21 de ani) Scorţescu, din comuna Tomeşti,  au reuşit să facă o pagubă de aproximativ 27.000 de lei. Mihai Ioniţă şi Bogdan Scorţescu au intrat în sediu pe un geam spart şi au furat mai multe obiecte, printre care un aragaz, un motogenerator, mai multe mese şi scaune,  şi o unitate centrală care ar fi fost de la utilajul Claudiei Ursu.

Bunurile furate au fost transportate cu o căruţă adusă de Dănuţ Scorţescu acasă la ei, fiind recuperate o parte dintre ele de poliţişti, în urma unor percheziţii. „Claudia este prietenă cu mine şi avea lăsat în firmă un utilaj. Am chemat-o când am constatat furtul să vină să vadă ce îi lipseşte", a declarat Narciza Nedelcu.


Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis să-l aresteze preventiv pentru furt calificat doar pe Mihai Ioniţă. Cei doi fraţi vor fi cercetaţi în continuare, în libertate.

„Iniţial, a existat o plângere în care se făcea referire la dispariţia acestei unităţi centrale dar, ulterior, din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că această unitate nu a fost luată de clienţii mei. Prejudiciul a fost recuperat aproape în întregime. Doi dintre clienţii mei au beneficiat de clemenţă din partea instanţei de judecată, datorită situaţiei familiale deosebite“,
a declarat avocatul Ionuţ Vasiliu.


Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite