Hoţii pe care prostia i-a dat de gol. Cum s-au făcut de râs nişte ieşeni din cauza unui selfie buclucaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori, hoţii mai sunt prinşi şi cu ajutorul lor. În imagine, doi tineri care s-au fotografiat cu un telefon declarat furat FOTO Adevărul
Uneori, hoţii mai sunt prinşi şi cu ajutorul lor. În imagine, doi tineri care s-au fotografiat cu un telefon declarat furat FOTO Adevărul

În multe dintre investigaţiile de furt, anchetatorii sunt ajutaţi, fără voie, chiar de cei care au comis faptele. Vă prezentăm câteva dintre cele mai amuzante fapte de furt ce au avut loc, în ultimii ani, în judeţul Iaşi.

Un caz care a făcut înconjorul Internetului a avut loc în 2015, la Iaşi, acolo unde pe reţelele sociale au apărut mai multe imagini cu câţiva tineri ce îşi făcuseră selfie-uri cu telefonului unul cetăţean danez. Tinerii ieşeni abia se întorseseră din Danemarca cu un telefon ce îi aparţinuse lui Bjarne Neiiendam. Acesta a postat pe contul personal de Facebook, 22 de fotografii în care tânărul Radu, ce are în jur de 20 de ani, apare alături de mai mulţi prieteni de ai săi în oraşul Hârlău.
 
În postarea sa, danezul spune că cel care i-a furat telefonul nu a dezactivat conexiunea pe care celularul o avea cu un cont online, toate pozele realizate pe telefon ajungând, automat, pe calculatorul său. Neiiendam susţine că deţine 60 de fotografii realizate de hoţi cu telefonul ce i-a fost furat.
 
“Hei tu cel care mi-ai (împrumutat) telefonul te rog să-l returnezi. Îmi dau seama că eşti tu fiindcă am multe dintre pozele făcute de tine. Uite unele dintre ele... La ce te gândeai?”, a scris danezul.

Postarea lui Neiiendam s-a bucurat de o popularitatea impresionantă pe Facebook, nu mai puţin de 6.200 de utilizatori ai reţelei Facebook distribuind fotografiile cu ieşenii. Prietenii danezului au făcut chiar o investigaţie pe cont propriu, ajutaţi de alte persoane din România, reuşind să îl identifice pe Radu, cel care este incriminat ca fiind hoţul telefonului. Acesta a fost audiat de Poliţie însă nu a recunoscut comiterea faptei. Poliţiştii ieşeni au mers însă pe fir şi i-au confiscat telefonul, trimiţându-l înapoi proprietarului.
 
Un caz similar a avut loc în 2013, atunci când un spaniol a postat mai multe fotografii, pe un blog, cu cei care i-ar fi furat un smartphone. Atunci, presupusul hoţ a realizat mai multe fotografii cu telefonul victimei în timp ce acesta era contectat la un cont de tip Dropbox. Fotografiile respective au făcut, de asemenea, înconjurul internetului unele dintre ele conţinând ipostaze de la petreceri, în care apăreau şi manelişti.
 
Hoţ prins cu ciorba în gură

Un alt caz ce a stârnit amuzamentul anchetatorilor este cel al ieşeanului Cristian Florin Sofieanu. Acesta a fost trimis în judecată pentru tentativă la tâlhărie calificată. Fapta ce îi este imputată a avut loc pe 18 februrie anul acesta.

În seara respectivă, soţii Georgel şi Tatiana A., în vârstă de aproximativ 50 de ani, s-au dus la somn mai devreme, în jurul orei 21. Înainte de asta, au stins luminile şi au asigurat uşa şi geamurile, au precizat procurorii. După aproximativ o jumătate de oră, văzând probabil că în apartamentul ieşenilor nu mai era lumină, Sofieanu a decis să intre prin efracţie şi să sustragă bunuri.

Ieşeanul şi-a pus o pereche de şosete pe mâini, pentru a nu lăsa amprente, şi cu o şurubleniţă a forţat geamul de termopan de la sufragerie şi a intrat în apartament. După ce s-a plimbat prin casă, Sofieanu a intrat şi în dormitor, unde, surpriză: a dat nas în nas cu proprietarul. Hoţul a încercată să se întoarcă în sufragerie, pentru a fugi pe geam, însă a fost oprit de bărbat. „În încercarea de a scăpa, inculpatul a exercitat asupra persoanei vătămate acte de violenţă (zgârieturi, lovituri, muşcarea mâinii). În ajutorul persoanei vătămate a intervenit şi soţia sa, care i-a aplicat inculpatului mai multe lovituri cu un tocător de şniţel şi un pistil de la mojarul de pisat usturoi. În cele din urmă, inculpatul a reuşit să scape şi să iasă pe fereastră afară din locuinţă“, au precizat procurorii ieşeni. Aceştia au mai arătat că, speriat de bătaia neaşteptată primită, Sofieanu a lăsat şi mai multe bunuri la faţa locului atunci când a fugit, printre care haine, un lănţişor şi un cercel.

Cei doi soţi ieşeni au anunţat apoi imediat Poliţia, iar Cristian Sofieanu a fost identificat după ce victimelor li s-au prezentat mai multe fotografii cu posibili suspecţi. De asemenea, deşi a încercat să evite acest lucru, Sofieanu a lăsat şi mai multe amprente pe geamul apartamentului, descoperite de poliţişti. După ce a fost prins, Sofieanu a fost dus şi la Spitalul de Neurochirurgie, unde medicii au constatat că acesta are o plagă la nivelul capului produsă de lovitura primită în seara tentativei de tâlhărie cu ciocanul de şniţele. În final, pus în faţa dovezilor, Cristian Sofieanu şi-a recunoscut faptele.

În 2013, un alt caz amuzant a fost cel al unui ieşean care a mers pentru a fura din locuinţa unor ieşeni. Înainte să plece cu captura, bărbatul s-a aşezat la masă, servindu-se cu o ciorbă din frigiderul victimelor. Nu a mai reuşit să plece liber din casă întrucât poliţiştii au avut timp să vină şi să îl prindă.

 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite