Francezul François Delecour a câştigat Campionatul de Raliuri al României, după un "tour de force" la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podiumul de premiere de la Iaşi, cu François Delecour în prim-plan FOTO: autorally.ro
Podiumul de premiere de la Iaşi, cu François Delecour în prim-plan FOTO: autorally.ro

Pilotul venit în competiţia românească din campionatul mondial s-a dovedit imbatabil pentru concurenţii autohtoni, pe care i-a dominat pe tot parcursul celor opt etape ale sezonului 2012, încheiat la Iaşi.

François Delecour (50 de ani) a câştigat toate cele zece probe speciale programate pe 5 şi 6 octombrie în cadrul Raliului Iaşiului. În plus, la final, a devenit oficial campion de raliuri al României în 2012.

Performanţa este rarisimă, iar francezul, o legendă a sporturilor cu motor, spune că n-a reuşit să obţină rezultate similare nici măcar când concura în Campionatul Mondial de Raliuri la echipe de uzină, precum Ford, Peugeot si Mitsubishi. În cele opt etape ale campionatului românesc, pilotul francez a concurat cu un Peugeot-ul 207 S2000 şi a câştigat, în total, 33 de probe dintr-un total de 79.

"A fost un sezon bun, n-am avut nicio problemă cu maşina, ceea ce este incredibil şi nu mi s-a întâmplat niciodată până acum. Echipa a fost profesionistă şi merită toate laudele pentru felul în care s-au ocupat de maşină. Poţi greşi oricând, nu mi-am zis că vin din campionatul mondial şi-i voi bate pe toţi, ci am muncit şi am rămas concentrat tot timpul. La Iaşi a fost mai lejer şi ne-am permis să ne relaxăm un pic, ne-am simţit foarte bine şi ne-au plăcut mult probele speciale", a declarat François Delecour pentru autorally.ro.

Românul Valentin Porcişteanu, campionul naţional al sezonului precedent, a terminat pe locul 2 în acest an. La Iaşi a abandonat în ziua a doua, pe o probă specială care a făcut mai multe "victime".

Campionul la raliuri se încoronează la Iaşi. Francezul Delecour şi românul Porcişteanu se luptă pentru titlu în ultima etapă

Start în Raliul Iaşiului. Valentin Porcişteanu, resemnat: "Francois Delecour este noul campion naţional al României" VIDEO UPDATE

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite