Fetiţa opărită cu ciorbă se află în continuare în stare gravă la Iaşi. Transferarea ei la Bucureşti ar putea fi amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţă opărită cu ciorbă, în stare gravă la spital    FOTO Arhiva Adevărul
Fetiţă opărită cu ciorbă, în stare gravă la spital    FOTO Arhiva Adevărul

Starea fetiţei este una foarte gravă, medicii estimând că are arsuri pe 40% din corp, iar celălalt copil are arsuri pe 6% din corp, pe mâini.

Fetiţa care a fost adusă sâmbătă seara, 27 februarie, la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, cu arsuri grave cauzate de opărirea cu ciorbă, se află în continuare în stare foarte gravă, iar transferarea ei la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti ar putea fi amânată.

Potrivit dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi, starea de sănătate a fetiţei este în continuare „gravă". 

După ce a fost adusă de la Huşi la Iaşi, în urma evaluării, s-a constatat că fetiţa a suferit arsuri pe 40% din corp. 

Iniţial, sâmbătă seara, 27 februarie, se anunţase că fetiţa în vârstă de un an şi 9 luni are arsuri pe 80-90 la sută din suprafaţa corpului.  

În general, la evaluarea primară a unui pacient ars, există o supraestimare a suprafeţei arse, pentru că de obicei pacienţii sunt agitaţi, sunt cu dureri şi nu poate fi făcută o estimare exactă, a explicat dr. Lavinia Ionescu.

Ea a spus că încă nu se ştie când va fi transferată fetiţa la Spitalul „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

„Avem capacitatea în acest moment de a trata copilul, cel puţin în acest moment, până la luarea unei decizii, dar aceste pansamente instituite ar trebui să rămână 72 de ore. În momentul transportului, pe lângă instabilitatea hemodinamică şi respiratorie care se creează, vă repet, este un copil fragil, acest pansament cu presiune negativă trebuie scos, deci copilul nevidat. 

Există riscul de infectare în timpul transportului. Ideal este să stea copilul 72 de ore cu acest pansament, să se facă o reevaluare secundară şi în funcţie de starea copilului să decidem", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Iaşi.

Medicii au precizat că vor fi necesare mai multe intervenţii de chirurgie şi de reconstrucţie. Şi băiatul de aceeaşi vârstă, care s-a opărit împreună cu fetiţa, a fost transferat la Iaşi. El a suferit arsuri pe 6% din suprafaţa corporală, localizate la nivelul membrelor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Semnal de alarmă tras de un cardiolog. „Tot mai mulţi tineri cu vârste între 30 şi 40 ani suferă un infarct miocardic“

Fetiţă opărită cu ciorbă, în stare gravă la spital cu arsuri pe aproape tot corpul

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri