Educatoare cu 20 de ani vechime, acuzată că loveşte copiii la grădiniţă. Părinţii revoltaţi au determinat Inspectoratul Şcolar din Iaşi să înceapă o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelica Seredenciuc, educatoarea acuzată de violenţă FOTO ziaruldeiasi.ro
Angelica Seredenciuc, educatoarea acuzată de violenţă FOTO ziaruldeiasi.ro

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi fac verificări la o grădiniţă din municipiul Iaşi după ce mai mulţi părinţi au reclamat că o educatoare îi loveşte pe copii şi ţipă la ei.

Părinţii a trei copii de grupă mijlocie de la Grădiniţa nr. 26, aflată pe Calea Chişinăului din Iaşi, au depus o sesizare la conducerea unităţii de învăţământ, în care o acuză pe educatoarea Angelica Seredenciuc că îi loveşte pe copii şi ţipă la ei.

Părinţii reclamă că nu îşi mai pot duce copiii la grădiniţă din cauză că aceştia se tem de educatoare şi încep să plângă, iar conducerea grădiniţei a început o anchetă, la audierile comisiei de control fiind chemaţi şase părinţi.

"Am ajuns acum să fiu acuzată că am ceva personal cu doamna educatoare. Nu am nimic personal cu ei, celelalte mame spun acelaşi lucru, iar ieri am fost chemată la comisie, unde mi s-a sugerat să îmi iau copilul dacă nu îmi convine ce se întâmplă.(...) Copilul nu a venit niciodată acasă cu urme, dar este nevoie să vină copilul acască cu mâna sau cu piciorul rupt ca să trebuiască să fac eu ceva? Eu am luat atitudine pentru copilul meu, care plânge dimineaţă, dar care vrea doar la o doamnă educatoare, la cealaltă nu, iar toţi părinţii care am semnat plângerea spun acelaşi lucru. Eu foarte mult timp nu mi-am crezut copilul, am zis că e o greşeală, că nu înţeleg eu. Apoi am vorbit cu ea şi mi-am dat seama că e adevărat", a declarat una dintre semnatarele plângerii, Alina Tofan, pentru Mediafax.

Femeia adaugă că educatoarea ţipă la copii de fiecare dată când aceştia se ridică de pe scaun şi îi zguduie sau îi loveşte peste faţă.

În condiţiile în care părinţii au sugerat că în comisia organizată de către grădiniţă plângerea ar urma să fie muşamalizată, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a decis să trimită un inspector care să supervizeze desfăşurarea anchetei.

"De astăzi am trimis un inspector. Nu am reacţionat până acum pentru că părinţii nu s-au adresat Inspectoratului şi au făcut sesizarea la nivelul grădiniţei. Este pornită activitatea comisiei de cercetare şi fiind vorba despre un cadru didactic grădiniţa este cea care trebuie să desfăşoare ancheta. Noi am trimis un inspector pentru a monitoriza modul în care aceasta se desfăşoară. Mi-aş dori să nu se confirme o astfel de ipoteză, cum că ar exista un cadru didactic agresiv cu copiii pentru că ar fi foarte grav", a declarat Camelia Gavrilă, şeful IŞJ Iaşi, pentru Mediafax.

Educatoarea reclamată are 20 de ani vechime în învăţământ şi lucrează de cinci ani la Grădiniţa nr. 26 din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite