Duse pe ultimul drum în acelaşi sicriu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Guraliuc şi fetiţa sa, Sabina au fost înmormântate în comuna Plugari
Maria Guraliuc şi fetiţa sa, Sabina au fost înmormântate în comuna Plugari

Fosta jurnalistă Maria Guraliuc (29 de ani) şi fetiţa ei, Sabina (5 luni), decapitate în casă, au fost înmormântate ieri. George Guraliuc(22 de ani), fratele tinerei, principalul suspect al dublului asasinat, a fost găsit mort într-o pădure din Neamţ, sâmbătă.

Durere fără margini în familia Guraliuc, care şi-a pierdut în câteva zile, cei doi copii şi nepoţica de cinci luni. Pe fiica, Maria (29 de ani), fostă jurnalistă în Iaşi, şi pe nepoata Sabina (5 luni), care au fost ucise de fiul, George (22 de ani), le-au condus pe ultimul drum, duminică. Tânărul, care s-a sinucis, va fi înmormântat şi el luni.

În comuna Plugari, acolo unde au fost îngropate în acelaşi sicriu fosta jurnalistă şi fetiţa ei s-au auzit duminică doar bocete sfâşietoare de durere. „Unde vă duceţi? Eu v-am făcut casă în Iaşi, de ce vă duceţi? Vino la bunica! Vino la bunica, să îţi dea lapte. Cum vii tu la bunica aşa în sicriu?La ce mă mai duc eu acasă?", striga Maria Guraliuc, mama fostei jurnaliste, care s-a ţinut tot timpul de sicriul fetei şi nepoatei sale.

„Nu mai are cine să le zică mamă şi tată"

Fetiţa şi mama ei au fost conduse pe ultimul drum de tot satul, de rude, prieteni şi colegi. Cortegiul era deschis de zeci de coroane, iar tineri şi bătrâni plângeau în hohote. „Doi părinţi distruşi pentru todeauna, pentru tot restul vieţii. Doar Dumnezeu să mai aibă grija lor. Nu mai are cine să le spună mama sau tata", a spus printre lacrimi Maria Pavel, o localnică din Plugari.

Maria Guraliuc şi fetiţa sa, Sabina au fost înmormântate în comuna Plugari
Maria Guraliuc şi fetiţa sa, Sabina au fost înmormântate în comuna Plugari
Maria Guraliuc şi fetiţa sa, Sabina au fost înmormântate în comuna Plugari

Click pe colaj pentru mai multe fotografii de la înmormântarea ziaristei ucise

Preoţii au izbucnit şi ei în plâns la biserică, când au fost citite două poezii dedicate Mariei şi fetiţiei ei, Sabina. „O, Doamne cât ţi-au fost de drage de le-ai luat în cer la tine,/ Doar tu ştiai că pe acest drum cine se duce nu mai vine/ Te uită rogu-te la noi şi ai să vezi doar chin şi jale/Plâng oameni, flori şi chiar şi pietre îşi varsă lacrimile amare/Trimite Doamne mângâiere celor ce-n urmă au rămas / Că noi toţi cei din jurul lor n-avem cuvinte, n-avem glas/ Ce poţi să-i spui acum lui Nicu, cine să aline a lui durere, /  Când cu Marcela şi Sabina s-a dus întreaga lui avere, /  Cine să mângâie părinţii care au pierdut ce-a fost mai drag? / Când nici Marcela, nici Sabina, nicicând nu le-o călca în prag".

FOTO O fostă jurnalistă şi fetiţa sa au fost găsite moarte în casă, în cartierul Alexandru UPDATE 

UPDATE Principalul suspect al dublei crime din Iaşi, în care au fost ucise o fostă jurnalistă şi fetiţa ei de 5 luni, este căutat în Moldova FOTO

În satul Plugari va fi înmormântat în zilele următoare şi George Guraliuc (22 de ani). Tânărul care suferea de afecţiuni psihice grave a fost găsit, sâmbătă după-amiază, de un turist într-o pădure din Pipirig, la mică distanţă de un drum forestier. „Acesta avea trei leziuni făcute cu un obiect ascuţit tăietor, toate în zona inimii. Două erau superficiale, iar una mai profundă. Avem motive serioase să credem că leziunile au fost autoprovocate", a declarat Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit anchetatorilor, tânărul şi-ar fi pus capăt zilelor în aceeaşi zi în care şi-a ucis sora. După a treia lovitură, George Guraliuc a încercat să se panseze. „Avea o batistă plină de sânge în mână. De asemenea, am găsit o bucată de material textil cu care a încercat să se bandajeze", a spus Carmina Pascal. Tânărul a mai mers prin pădure, dar hemoragia l-a doborât.

Maria Guraliuc şi fetiţa ei, Sabina au fost înmormântate în comuna Plugari

Click pe colaj pentru mai multe poze de la înmormântare

Fosta jurnalistă Maria Guraliuc şi fetiţa eu de cinci luni au fost înjunghiate, pe 19 iulie, de fratele tinerei. După ce a tăiat gâtul surorii sale şi şi-a înjunghiat nepoata, tânărul, care suferea de schizofrenie, s-a spălat şi-a schimbat hainele şi apoi a plecat spre judeţul Neamţ cu un autobuz. Se pare că acesta intenţiona să mergă la o mănăstire de lână Pipirig. Însă într-o pădure din apropiere George Guraliuc s-a înjunghiat de trei ori în zona inimii.

Ultimele clipe ale autorului dublului asasinat de la Iaşi

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite