Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru, pedepsit pentru că a făcut public diagnosticul şefului medicilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre dosarul medical al profesorului Vasile Astărăstoae, şeful Colegiului Medicilor din România, care a fost internat în secţia de cardiologie chiar în ziua în care trebuia să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Medicul Tudor Ciuhodaru a fost sancţionat cu un avertisment de conducerea Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi pentru că a încălcat dreptul pacientului dezvăluindu-i diagnosticul, în cauză fiind vorba chiar despre profesorul Vasile Astărăstoae, şeful Colegiului Medicilor din România.

Diagnosticul medical al profesorului Astărăstoae a fost făcut public într-un ziar local, în care se prezenta că şeful medicilor suferea de afecţiuni cardiace, fiind internat la Cardiologie chiar în ziua în care trebuia să se prezinte în faţa procurorilor DNA.

Nemulţumit că afecţiunile i-au fost făcute publice, profesorul Astărăstoae a făcut plângeri la adresa spitalului, iar Comisia de Disciplină a decis sancţionarea medicului Tudor Ciuhodaru, cel care ar fi furnizat informaţiile.

EXCLUSIV Iaşi: Doctorul-deputat prins cu pontaje false către un angajat SMURD: „Dobitocule şi incompetentule“ (AUDIO) UPDATE 

Rectorul UMF, Vasile Astărăstoae, a fost externat

"Este o sancţiune dată de Comisia de Disciplină pentru încălcarea dreptului pacientului. Au fost mai multe plângeri adresate de pacient la conducerea unităţii pentru că i s-a publicat diagnosticul. Comisia de Disciplină a decis sancţionarea angajatei de la Registratură şi a doctorului Ciuhodaru cu avertisment", spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Medicul-deputat este nemulţumit de sancţiune şi a depus o contestaţie la Tribunalul Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite