DNA Iaşi a trimis-o în judecată pe Gabriela Ciuburciu, o influentă femeie de afaceri din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ciuburciu
Gabriela Ciuburciu

Gabriela Ciuburciu, directorul general, dar şi acţionarul majoritar al SC Vascar SA Vaslui, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, ea fiind acuzată de luare de mită, înşelăciune, spălare de bani şi fals şi uz de fals.

În cursul anului 2006, SC Vascar SA, societate comercială care are ca obiect de activitate fabricarea produselor din carne, a devenit beneficiara unor fonduri europene acordate prin programul SAPARD în vederea punerii în practică a unui proiect ce vizează modernizarea fabricii de produse din carne a societăţii comerciale.

Vezi AICI cum a obţinut ilegal Gabriela Ciuburciu aproximativ 1,4 milioane de euro din bani europene. Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 6.006.298,93 lei, reprezentând valoarea întregii finanţări nerambursabile acordate SC Vascar SA. În vederea recuperării aceste pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatei Ciuburciu Gabriela. 

Directoarea de la SC Vascar SA Vaslui, anchetată de DNA 

La data de 2 iulie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei Ciuburciu Gabriela pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 3 iulie 2012, Tribunalul Iaşi a luat faţă de inculpată măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Influentă femeie din Vaslui, anchetată de procurorii DNA

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite