Devoratorul de intelectuale. Lista incredibilă de victime a escrocului care a convins o profesoară să se filmeze cu vibratorul

0
0
FOTO Bărbatul îşi contacta victimele pe internet sau telefonic 123 RF
FOTO Bărbatul îşi contacta victimele pe internet sau telefonic 123 RF

Un bărbat de 42 de ani din Giurgiu, şomer şi cu studii medii, a convins o profesoară de engleză să se dezbrace pentru el pe Internet, folosind apoi imaginile explicite pentru a o şantaja. Escrocul sentimental nu e la prima ispravă de acest gen: a fost condamnat de mai multe ori după ce a amăgit mai multe femei, în general intelectuale singure, de vârsta a doua.

Giurgiuveanul Viorel Vrabie şi-a construit o adevărată „carieră” de escroc sentimental, el având multiple condamnări în dosare în care victime sunt doamne sau domnişoare naive din toată ţară. 

Vrabie a ajuns pentru prima dată în vizorul Poliţiei pentru fapte de acest gen încă de acum 10 ani, însă anii de închisoare petrecuţi pentru înşelăciunile sale nu l-au corijat. Bărbatul de 42 de ani a intrat, recent, încă o dată în penitenciar, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru şantajarea unei profesoare de engleză din Satu Mare.

Detaliile cazului

Şantajul sexual la care a fost supusă M.A.F. a început în luna iunie 2016, atunci când femeia a fost contactată pe Facebook de Vrabie. Bărbatul folosea un cont fictiv şi i-a promit profesoarei că o poate ajută să aibă o carieră în televiziune, cerându-i, tot atunci, şi o serie de fotografii cu ea. Femeia, care potrivit documentelor juridice era căsătorită la acel moment, a trimis mai multe imagini escrocului, printre care şi filmuleţe în care se masturba. Vrabia a plusat şi chiar i-a cerut victimei sale bani.

„Pe parcursul convorbirilor, inculpatul i-a spus persoanei vătămate că este plecat din Bucureşti şi nu ştie de unde să facă rost de suma de 270 de euro, bani de care are nevoie şoferul său, persoana vătămată oferindu-se să-l ajute, sens în care i-a trimis acestuia prin Western Union suma de 323 euro”, se arată în motivarea Curţii de Apel Bihor prin care Vrabie a fost condamnat. 

Femeia şi-a dat seama că a fost păcălită pe 15 iulie 2016, atunci când necunoscutul i-a spus că va arăta clipurile şi conversaţiile soţului femeii. Escrocul i-a spus victimei că o va „ierta” dacă va fi de acord să practice sex oral unui necunoscut pe stradă şi să îi trimită filmul care să demonstreze că a îndeplinit cerinţa. „Inculpatul i-a cerut în mod repetat acel filmuleţ, spunând că în caz contrar va face publice pe pagina de facebook a soţului persoanei vătămate pozele, filmele cu tentă sexuala şi conversaţiile lor, acesta făcând referire şi la locul de muncă al persoanei vătămate, spunându-i că «va vedea ea ce cadru didactic va fi din toamnă»”, se mai arată în documentul citat.

În timpul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că Vrabie era urmărit naţional, având pe numele său două mandate de executare a închisorii şi un mandat de arestare în lipsă.

Alte cazuri similare

Numele lui Viorel Vrabie din Giurgiu apare în presă încă din anul 2006, atunci când bărbatul a fost arestat pentru fapte similare cu cea comisă împotriva profesoarei din Satu Mare. Atunci, Vrabie îşi „agăţa” victimele de la anunţurile matrimoniale, arogându-şi funcţii fictive. Alegea doar victime de peste 30 de ani, cu studii superioare şi o stare materială bună. Una dintre victime a fost un doctor în ingineria mediului din Petroşani care chiar l-a prezentat pe Vrabie părinţilor ca fiind viitorul ei soţ. Şi-a dat seama că a fost amăgită când bărbatul a fugit cu toate bijuteriile sale. 

Când a încercat să îl contacteze, giugiuveanul i-a trimis următorul mesaj: "Sunt aproape de Bucureşti. Îţi doresc succes în viaţă. Adio". Unei alte femei din Cluj-Napoca i s-a prezentat ca fiind jurist la Vamă. După ce a închegat o relaţie şi cu ea i-a furat în jur de 6.500 de lei. Ulterior, a mai păcălit o femeie din judeţul Alba. A fost prins după ce o Poliţia i-a întins o capcană şi l-a făcut să încerce o nouă lovitură. Vrabie s-a prezentat avocat cu venituri mari fără să ştie că discută cu un poliţist. A fost, ulterior, prins. După ce a ieşit din puşcărie, a încercat să şantajeze o altă femeie, după ce a determinat-o pe această să facă sex cu el şi i-a spus că a filmat totul. A fost condamnat şi pentru acea faptă.

 

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite