Cuza, lustruit la Iaşi pentru preşedinte. Statuia domnitorului este curăţată doar o dată pe an, înainte de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iaşiul este în toiul pregătirilor pentru evenimentele de pe 24 ianuarie, când la Iaşi sunt aşteptaţi preşedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Cioloş. Vineri s-a spălat statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii şi s-au montat steaguri în oraş. De altfel, este primul an în care fasolea cu cârnaţi a fost înlocuită cu plăcinte.

Cu două zile înainte de Ziua Unirii, la Iaşi a fost forfotă. Piaţa Unirii s-a trasformat într-un furnicar pentru muncitorii care spălau de zor statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, singura dată în an când beneficiază de acest tratament. 

Cu ajutorul unei macarale, muncitorii au ajuns la altitudinea de 20 de metri şi au spălat cu atenţie statuia. Specialiştii au folosit apă caldă şi au renunţat la detergenţii din anii trecuţi. 

„Statuia se spală numai cu apă caldă, cu o perie din plastic pentru a nu afecta patina conferită de timp. În anii trecuţi se mai foloseau detergenţi, dar am renunţat la această metodă’’,spune Laurenţiu Ivan, directorul Direcţiei de Servicii Publice Iaşi. 

Ca o noutate, în acest an, tradiţionala fasole cu cârnaţi a fost înlocuită de plăcinte. 5.000 de plăcinte vor fi oferite ieşenilor la finalul manifestărilor din Piaţa Unirii.

Manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii vor începe la ora 10.00 cu un spectacol de muzică populară, urmat de discursurile oficialităţilor. Şi-au anunţat prezenţa la eveniment preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş. 

Vă mai recomandăm:

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de la Iaşi nu mai ies în stradă de Ziua Unirii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite