Cursuri de călărie pentru ieşeni la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de echitaţie au de aproape un an şansa de a practica sportul favorit chiar în Iaşi. La câţiva kilometri de ieşirea din oraş spre Popricani, într-o oază de relaxare şi de verdeaţă, patru cai şi un ponei aşteaptă să fie îmblânziţi.

Dacă poneiul este o bucurie şi o delectare pentru micuţi, cei patru armăsari sunt o desfătare pentru ieşenii care, după o săptămână grea de muncă, visează la câteva momente de relaxare. Într-un cadru natural bine întreţinut, ce se întinde pe 50.000 de metri pătraţi, aceştia îşi pot încerca măiestria în sportul nobil sau pot lua lecţii chiar de la profesionişti.


„Avem un instructor profesionist care se ocupă de cursurile pentru începători, dar numai cu programare. Dacă sunt persoane care ştiu deja să călărească, acestea pot părăsi manejul şi nu mai sunt supravegheate de instructor“, spune Carmina Verdeş, administratorul zonei de agrement „Colţ de Rai“ din zona Popricani, situată la zece kilometri de Iaşi.


35 de lei pentru o şedinţă de călărie


Preţul unei şedinţe de echitaţie este de 35 de lei, iar cei care vor să îşi facă un abonament de zece şedinţe vor plăti doar 30 de lei pentru o oră de călărie. „Dacă la început, acum un an şi jumătate, nu prea erau clienţi, pentru că nu ştia lumea de noi, acum vin din ce în ce mai mulţi. Weekendul trecut l-am avut plin, nu am mai avut nicio şedinţă liberă“, susţine administratorul de la „Colţ de rai“.


Ideea unei zone de agrement complete le-a venit proprietarilor de mai mult timp, când au cumpărat terenul din zona Popricani. De aceea au amenajat mai multe locuri în care ieşenii cu diverse pasiuni îşi pot petrece timpul liber. „Avem terenul pentru echitaţie, dar mai avem şi un iaz pentru pescuit pe care l-am populat cu peşti, avem spaţii cu verdeaţă, locuri de joacă pentru copii şi zone de grătar“, încheie Carmina Verdeş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite