“Cumpăr maşini de cusut vechi”, escrocheria anului la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină de cusut Singer
Maşină de cusut Singer

Ultima persoană înşelată a reclamat acest lucru chiar săptămâna aceasta. Ieşeanul a fost păgubit cu suma de 15.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, 6 noiembrie, poliţiştii din Secţia 6 Poliţie au fost sesizaţi de e C.Gheorghe, despre faptul că în data de 19.10.2012, prin intermediul unui anunţ postat pe un stâlp în municipiul Iaşi, a contactat telefonic o persoană de sex feminin  care era interesată de cumpărarea de maşini de cusut mărci germane, contra sumei de 40.000 - 45.000 euro.

Aceasta i-a spus că achiziţionează maşini de cusut în perechi şi că perechea maşinii de cusut pe care o deţine, o poate achiziţiona din localitatea Odorheiul Secuiesc, jud. Harghita.

Astfel, în data de 21.10.2012, ieşeanul s-a deplasat în jud. Harghita unde s-a întâlnit cu un bărbat de la care a cumpărat o maşină de cusut cu suma de 15.000 lei. De asemenea, acea femeie i-a transmis că în data de 22.10.2012 se vor întâlni în municipiul Iaşi pentru a preda cele două maşini de cusut şi a încasa suma de 90.000 euro, fapt care nu s-a întâmplat întrucât femeia nu a mai putut fi contactată.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările continuând în vederea identificării autorului. Modalitatea prin care acţionează acesti escroci este  publicarea în presa scrisă sau online a unor anunţuri, distribuirea acestora în cutiile poştale sau lipirea unor afişe în spaţii publice, prin intermediul cărora cetăţenilor le sunt prezentate oferte de cumpărare a unor maşini de cusut mărci germane, având o anumită serie. În momentul în care cineva doreşte să vândă un astfel de obiect şi îi contactează pe potenţialii cumpăratori, aceştia le spun că le achiziţionează numai dacă are două maşini de cusut cu aceeaşi serie. În continuare, cel care a dat anunţul precizează că ştie o persoană care are o maşină de cusut cu aceeaşi serie şi este dispusă să o vândă eventualului cumpărător cu o anumită sumă şi i se comunicau şi datele de contact ale acesteia", avertizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi.

CITEŞTE ŞI:

Incredibil! Escrocheriile cu maşinile de cusut nemţeşti continuă la Iaşi. Vezi ce metodă au folosit ţeparii!

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite