Cum s-au tocat banii la cea mai mare maternitate din Moldova. Sala de naşteri sub apă, o investiţie făcută acum doi ani, nu a putut fi folosită niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cada care trebuia să le ajute pe gravide să nască în apă şi care a fost achiziţionată cu 17.748 de lei este improprie şi prezintă un pericol atât pentru mamă, cât şi pentru făt.

Sala de naşteri sub apă de la cea mai mare maternitate din Moldova este închisă de doi ani şi jumătate. Cada, piesa cea mai importantă, este improprie, adică prea înaltă. S-au cheltuit aproape 18.000 de lei pentru achiziţionarea ei, însă nu a fost niciodată folosită. Asta deşi în urmă cu doi ani şi jumătate, când s-au finalizat lucrările de renovare a Maternităţii ‘’Cuza Vodă’’ din Iaşi printr-un proiect derulat cu bani de la Banca Mondială, sala de naşteri sub apă a fost vedeta inaugurării. 

Specialiştii spun că această cadă este prea înaltă, există riscul ca gravida să alunece şi nici forma ei nu este cea mai indicată. În tot acest timp s-au căutat soluţii pentru înlocuirea ei, dar fără succes. 

‘’Aşteptăm un plan de achiziţii ca să putem cumpăra altă cadă, să o schmbăm pe cea pe care o avem la momentul actual. Dorim să putem folosi şi această metodă de naştere, dar deocamdată nu putem să-i dăm drumul. Cada pe care o avem acum nu poate fi folosită. Eu nu îmi asum riscul. Trebuie alt stil de cadă, ca gravida să poată urca. Cea pe care o avem acum este prea adâncă, mama poate aluneca şi există riscul să lovim copilul’’, spune Mariana Bolotă, asistentă şefă la Maternitatea ‘’Cuza Vodă’’ din Iaşi. 

Deşi unele gravide s-au arătat interesate de această modalitate modernă de naştere, specialiştii trebuie să le refuze din cauza investiţiei ratate. Unii medici nici nu sunt de acord cu această metodă de aducere pe lume a unui copil. 

La Maternitatea ‘’Cuza Vodă’’ din Iaşi se nasc anual aproximativ 6.000 de copii. 

Vă mai recomandăm:

Investiţie ratată la cea mai mare maternitate din Moldova. O sală pentru naşteri sub apă stă cu lacătul pe uşă deoarece cada este prea mare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite