Criminal cu sânge rece vrea să scape cu o pedeapsă mai blândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anton Giurgiuculesei (41de ani), bărbatul care şi-a decapitat şi tranşat mătuşa, vrea să scape cu o pedeapsă mai blândă. La termenul de, pe 24 martie, bărbatul din Butea a cerut prin avocat schimbarea încadrării juridice din omor deosebit de grav, prin cruzimi în omor calificat.

Anton Giurgiuculesei a cerut prin avocat Tribunalului Iaşi schimbarea încadrării juridice pe motiv că victima nu a realizat ce i s-a întâmplat pentru că „i-a fost tăiată coloana, iar oxigenul nu a mai ajuns la creier". În cazul în care judecătorul ar admite solicitarea bărbatutului, acesta vrea să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Astfel, Giurgiuculesei  ar putea beneficia de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii.

Procurorul de şedinţă s-a opus schimbării încadrării juridice. Judecătorul Tribunalului Iaşi urmează să decidă dacă îi va admite solicitarea lui Anton Giurgiuculesei. Următorul termen al procesului va fi pe 15 mai.

Criminalul bătrânei decapitate a fost arestat pentru 29 de zile (UPDATE)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată, pe 24 ianuarie, pe Anton Giurgiuculesi (41 de ani) pentru omor deosebit de grav, prin cruzimi.Bărbatul din Butea şi-a ucis mătuşa, pe 4 ianuarie, iar apoi a tranşat-o. Tereza Agiurgiuculesei  l-a rugat pe bărbat să o lase să doarmă la el pentru că s-a certat cu concubinul ei. După câteva minute femeia, care era beată, şi-a făcut nevoile fiziologice în mijlocul casei. Giurgiuculesei s-a supărat şi a lovit-o cu piciorul. Procurorii susţin că femeia a căzut şi s-a lovit cu capul de maşina de cusut. Anton Giurgiuculesi a crezut că şi-a ucis mătuşa şi a încercat să o bage într-un sac.

Pentru că nu încăpea bărbatul s-a hotărât „s-o facă mai măruntă". Potrivit rechizitoriului, Giurgiuculesei i-a băgat victimei cuţitul în gât, dar aceasta a început să se zbată. Bărbatul a imobilizat-o pe femeie şi i-a tăiat capul, apoi mâinile şi picioarele.

Crimele odioase care au şocat Iaşiul la începutul lui 2012

A pus apoi trupul, o pătură şi o perdea în sac, iar capul, mâinile şi picioarele în sacoşe. Procurorii spun că bărbatul a dormit până la ora 4.00, apoi cu un cărucior a dus bucăţile de corp la marginea localităţii. Pentru că picioarele nu au mai încăput le-a lăsat acasă. Aici le-au găsit şi anchetatorii,când au făcut percheziţia.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite