Concurenţă record la o facultate din Iaşi. Sistemul inovativ prin care universitatea atrage studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: TUIASI
FOTO: TUIASI

Universitatea ieşeană reuşeşte să atragă foarte mulţi studenţi şi datorită unui sistem prin care, cu o singură taxă, un candidat se poate înscrie la mai multe specializări de la trei facultăţi.

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) şi-a încheiat perioada de admitere, înregistrând o concurenţă record a ultimilor ani: 275 de candidaţi pe 100 de locuri. 

Cursa nu e încheiată pentru ceilalţi 175 de candidaţi care nu au prins un loc la Facultatea de Arhitectură: pe baza sistemului inovativ introdus de Politehnica ieşeană, un candidat se poate înscrie cu acelaşi dosar şi cu aceeaşi taxă la toate specializările pe care le doreşte de la trei facultăţi ale TUIASI. Dacă va dori să se înscrie la mai multe specializări, de la celelalte opt facultăţi ale universităţii, acesta va plăti o taxă suplimentară de 100 de lei.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va scoate anul acesta la concurs un număr de 6.500 de locuri la concursul de admitere, dintre care 3.400 sunt la licenţă, 2.900 la master şi 200 la doctorat. În ceea ce priveşte locurile la buget, fără taxă, finanţate de statul român, doar la licenţă vor fi aproximativ 2.400, incluzând şi locurile destinate românilor de pretutindeni, la master vor fi 1.350 şi 120 la doctorat.

Rezultatele finale ale admiterii la Universitatea „Gheorghe Asachi”, sesiunea de vară, vor fi făcute publice până pe 31 iulie.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Camerele de supraveghere au surprins atacul cu rachete al ruşilor asupra oraşului ucrainean Viniţa: oamenii fug şi se adăpostesc | VIDEO

Mamaia, singura staţiune de pe litoral unde se mai plăteşte parcarea publică. O zi de parcare, cât una de cazare UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite