Comercianţii din Iaşi, revoltaţi de măsurile speciale din pieţe. „Ne-au scos afară ca pe nişte căţei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii spun că se păstrează distanţa, în faţa Halei Centrale din Iaşi fiind destul spaţiu pentru toţi producătorii. Singura problemă cu care se confruntă cei care îşi desfăşoară activitatea acolo este frigul.

Măsurile speciale din pieţe i-au revoltat pe comercianţii din Iaşi. Producătorii care comercializau produse în Piaţa Independenţei, care este o piaţă închisă, au fost mutaţi în Piaţa Păcurari, iar comercianţii de flori îşi vând acum produsele în zona de acces din exteriorul pieţei, dinspre bulevardul Independenţei.

O altă piaţă care a fost închisă este cea de la Hala Centrală, comercianţii fiind mutaţi în zona deschisă din aceeaşi piaţă. Magazinele din interiorul Halei Centrale funcţionează în regim normal, condiţia fiind cea a respectării tuturor normelor sanitare.

Comercianţii care îşi desfăşurau activitatea în Hala Centrală sunt nemulţumiţi de aceste măsuri. 

„Vai de capul nostru! Numai noi ştim. Azi am tras un frig, abia aştept să ajung acasă. Trebuie să le car pe astea (n. red. – legumele) înapoi (n. red. – în piaţă). Ne-au scos ca pe nişte căţei afară. Îţi bat joc de noi, asta e. Magazinele sunt deschise, numai la noi nu. Şi doar clienţi mulţi nu avem”, spune o producătoare locală din Iaşi.

Comercianţii spun că se păstrează distanţa, în faţa Halei Centrale fiind destul spaţiu pentru fiecare producător local. Singura problemă cu care se confruntă cei care îşi desfăşoară activitatea acolo este frigul.

„Distanţa se păstrează. Dar să stăm în frigul ăsta…Vă daţi seama?! Nu mai vin nici clienţii aici”, a subliniat un alt producător local.

Cumpărătorii spun că se simt mai în siguranţă aşa. „Ştiu că este greu şi pentru ei (n. red. – comercianţi), pentru că au muncit şi acum vor să-şi vândă marfa. Vom vedea pe viitor. Pe mine mă încântă măsura. Se gândeşte cineva la protecţia noastră.”

Vă recomandăm să citiţi şi:

Umilită pentru adulterul comis. Cum s-a răzbunat pe fosta iubită un amant părăsit

Scandalul închiderii pieţelor în Bucureşti. Primăriile de sector promit mutarea tarabelor în parcări

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite