Ce amendă a luat Superman de Iaşi pentru că a vrut să zboare. Bărbatul a mai încercat să facă asta şi anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar O. după ce a coborât de pe acoperişul Teatrului Naţional din Iaşi. FOTO Adevărul
Cezar O. după ce a coborât de pe acoperişul Teatrului Naţional din Iaşi. FOTO Adevărul

Bărbatul îmbrăcat în costum de Superman, care s-a urcat miercuri pe Teatrul Naţional din Iaşi (TNI) şi a ameninţat că se aruncă, nu este la prima tentativă de acest fel.

Cezar O. (51 de ani) s-a mai urcat de două ori pe acoperişul TNI în luna aprilie a anului trecut, ameninţând că se va sinucide. El le-a spus atunci poliţiştilor că vrea să obţină o locuinţă, pentru că familia nu îl mai primeşte acasă. Bărbatul a fost condamnat pentru terorism la începutul anilor 2000, după ce a urmărit şase familii şi le-a ameninţat că le va arunca locuinţele în aer dacă nu îi oferă fiecare câte 1.000 de euro. De fiecare dată când s-a urcat pe teatru nu s-a lăsat convins să coboare decât după câteva ore de negocieri.

Aşa s-a întâmplat şi miercuri după-amiază. La faţa locului au fost prezenţi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au ajutat la negocieri. După două ore, bărbatul a fost convins să coboare. Pentru fapta sa, a fost amendat cu 400 de lei şi a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola“, pentru a fi supus unui control psihiatric.

„Sancţiunea aplicată lui Cezar O. a fost 400 de lei, în conformitatea cu legislaţia în vigoare”, a precizat inspectorul principal Ana-Maria Spiridon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Bărbatul nu a fost rănit în timpul incidentului, astfel că nu a fost necesar un control medical.  

Citiţi şi:

UPDATE Un bărbat îmbrăcat în costum de Superman a ameninţat că se aruncă de pe acoperişul Teatrului Naţional din Iaşi. Cum s-a încheiat incidentul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite