Caz înfiorător la Iaşi. O fată de 19 ani a fost hrănită toată viaţa cu lapte de capră. Are 17 kilograme şi vorbeşte ca un copil de 3 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată în vârstă de 19 ani, din localitatea suceveană Moldoviţa, a ajuns, în urmă cu câteva zile, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, suferind de subnutriţie severă. Ea a fost pusă, de îndată, sub perfuzii de medicii alarmaţi de starea ei de sănătate: deşi are 19 ani, fata cântăreşte doar 17 kilograme, fiind la nivelul de dezvoltare fizică a unui copil de cel mult şase ani.

Fata de 19 ani a fost adusă la spital de rude din cauza subnutriţiei severe. Le-a mărturisit medicilor că a fost hrănită toată viaţa de părinţi doar cu lapte de capră şi apă cu zahăr. A ajuns la un nivel de dezvoltare echivalent cu cel al unui copil de 5-6 ani şi se exprimă ca unul de 3 ani.

Cadrele medicale spun că nu au mai întâlnit un caz similar până în prezent şi că este o minune că organismul a găsit resurse să se adapteze şi să supravieţuiască. Fata mai are o soră geamănă, care s-a dezvoltat normal. Medicii de la Spitalul de Copii au descoperit că vinovată este mama fetei, bolnavă de schizofrenie, care a menţinut-o cu forţa la stadiul de bebeluş. "Este o relaţie toxică. Mama a abordat-o ca pe sugară şi a păstrat această legătură. Nu cred că e vorba de dragoste, ci de o dependenţă, o nevoie de a fi împreună. Pentru mamă a fost şi dorinţa de a avea un argument pentru a nu se prezenta la spitalul de psihiatrie", a declarat Marin Burlea, managerul Spitalului de Copii "Sf. Maria" pentru Pro Tv.

Fata a crescut într-un cătun din localitatea suceveană Moldoviţa, iar întreaga comunitate locală era conştientă de ce se întâmplă în sânul acestei familii. Situaţia era cunoscută inclusiv la Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava, dar asistentul social din comună susţine că nu era în atribuţiile lui să ia copilul din sânul familiei şi să-l ducă la spital.

Surorile fetei, precum şi tatăl acesteia susţin că pacienta a refuzat să mănânce orice altceva. Cu toate acestea, de când a ajuns la spital, adolescenta de 19 ani a luat un kilogram în greutate în numai câteva zile. Aceasta deoarece a descoperit, printre altele, piureul cu cartofi, pe care-l mănâncă cu multă poftă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite