Capacitate 2017. Absolvenţii completează, de astăzi, fişele de înscriere la liceu. 28% dintre candidaţii de la Iaşi au luat sub 5 la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de elevi vor începe astăzi etapele pentru a ocupa un loc în liceele din judeţul Iaşi. După contestaţiile de la Evaluarea Naţională, aproape 5.000 de absolvenţi de gimnaziu au obţinut o medie de trecere.

Deşi Iaşiul se află pe primul loc la nivel naţional, după Bucureşti, la numărul celor care au încheiat Evaluarea Naţională cu 10, respectiv 38 de elevi, un semnal de alarmă ar trebui să reprezinte rezultatele de la proba de Matematică.

Astfel, potrivit datelor finale transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, din cei 5.931 de elevi prezenţi, 1.661 nu au reuşit să obţină o notă de trecere la Matematică. Practic, peste 28% dintre elevi au obţinut sub 5 la această probă. La Română, 459 elevi au avut mai puţin de 5.

Totodată, ISJ a anunţat că săptămâna trecută a înregistrat 289 de contestaţii la Română şi 311 la Matematică, mai puţine decât în vara anului trecut.

„Nu s-a înregistrat o modificare spectaculoasă a numarului de medii peste 5. În urma contestaţiilor, 5 elevi au depăşit, la Matematică, pragul notei 5. Numărul elevilor cu medii sub 5 a rămas neschimbat: 932, iar numărul mediilor de 10 a crescut de la 37, la 38“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi se va face între 13 şi 17 iulie.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie principalul criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Potrivit unui clasament realizat de Ministerul Educaţiei pe baza mediilor generale obţinute la admitere şi la examenul de bacalaureat de anul trecut a reieşit că cinci licee din Iaşi sunt în top 50.

Astfel, cei mai buni elevi pot opta pentru Colegiul „Naţional“, aflat pe locul doi la nivel naţional, unde cea mai mică medie a fost 9.34. Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ se află pe locul 8, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“- 15 la nivel naţional, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“- 28 la nivel naţional, iar pe locul 44 pe ţară se află Liceul de Informatică „Grigore Moisil“ Iaşi.

REZULTATELE LA CAPACITATE 2017 IAŞI
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite