Ca la Iaşi: pistă pentru biciclişti, doar cu dungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei au blocat proiectul demarat săptămâna trecută, după ce şi-au dat seama că pista era mai înaltă decât trotuarul. După ce au montat
de zor pavele, câteva zile, în Bucşinescu, muncitorii au dispărut din zonă. În loc au rămas bucăţi de trotuar ciuruite şi mult praf.

După ce au executat câţiva zeci de metri din pista cu pavele, edilii şi-au dat seama că au lucrat fără cap. Pentru că tronsonul destinat bicicliştilor va fi mai înalt decât restul trotuarului, directorii Primăriei au decis ca lucrările să continue după alt tipar.

Ba pavele, ba dungi

„Nu putem rămâne cu pista mai sus faţă de trotuar“, a spus Mihai Chirica, director tehnic în cadrul Primăriei. Edilii au decis cu reprezentanţii firmei COM-Beton, care execută pista, să modifice întreg proiectul, costurile fiind reduse de cinci ori. 

Porţiunea din Bucşinescu până în Copou va fi realizată doar prin trasarea unei dungi pe trotuar, pentru a delimita pista de biciclete de porţiunea destinată pietonilor.

Deşi costurile pentru amenajarea pistei vor scădea, Citadin, societate din subordinea Primăriei, va trebui să repare înainte trotuarele pe tronsonul Bucşinescu-Copou. „Vom solicita Citadin-ului să refacă trotuarele, iar firma COM-Beton va realiza marcajul“, a afirmat Chirica. Tronsonul început în Tudor Vladimirescu, executat din pavele, va rămâne mai înalt faţă de trotuar. 

Au stricat şi trotuarele

Dacă va avea fonduri, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri va ridica porţiunea la acelaşi nivel cu pista.

„Vom discuta cu cei de la Drumuri să vedem dacă nu pot reface trotuarul“, a mai spus Chirica. La începutul acestui an, firma COM-Beton, deţinută de omul de afaceri Constantin Comănescu, a câştigat contractul de execuţie a pistei cu o ofertă de aproape 700.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, firma ar fi trebuit să amenajeze pista din pavele din Copou până în campusul Tudor Vladimirescu, pe o lungime de 11 kilometri dus-întors.

Investiţia face parte din proiectul „Arhimedes“, finanţat cu fonduri europene, iar dacă nu sunt executate la timp, Primăria trebuie să returneze banii.

Ionela Calmoschi, elevă: Se lucrează în stil românesc. Pentru ei e normal să înceapă şi apoi să lase totul baltă.

Elena Ciobanu, şomeră: Asta e pistă pentru biciclişti? După cum arată, nu se gândesc deloc la pietoni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite