Blestemul unei ieşence: Copiii i-au murit în incediu iar procurorii i-au pus cătuşe (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 23 de ani din Iaşi trece prin clipe de coşmar. În octombrie 2009 doi copii minori i-au murit într-un incediu, intoxicaţi cu fum, în timp ce ea era plecată la muncă în străinătate. S-a întors în mai anul acesta în ţară iar în urmă cu trei luni a născut prematur un copil care acum se află în incubator, sub supraveghere medicală.

18.45 Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus arestarea preventivă a Mihaelei Beatrice Lupu pentru o perioadă de 20 de zile. Decizia  afost atacată cu recurs de apărătorul acesteia.

Pe lângă toate aceste necazuri, Mihaela Beatrice Lupu (23 de ani), din zona Ţicău, a fost ridicată astăzi dimineaţă de mascaţi şi reţinută pentru 24 de ore de procurori, în baza unui mandat european emis de autorităţile ungare. Potrivit actului, femeia este cercetată pentru „trafic de migranţi". Mihaela Beatrice Lupu ar fi asigurat un paşaport fals şi ar fi cumpărat un bilet de avion, pentru ca un minor, cetăţean afgan,  să poate intra pe teritoriul Uniunii Europene.

„Clienta mea nu recunoaşte acuzaţiile. Pentru că este însărcinată, vom solicita judecătorilor să amâne punerea în executare  a mandatului. Mai mult, informaţiile din mandatul european sunt incomplete şi am solicitat relaţii suplimentare", a precizat Geanina Poroşnicu, avocatul ieşencei.

Potrivit mandatului european emis de autorităţile ungare, ajuns pe aeroportul din Budapesta, băiatul s-ar fi legitimat cu un paşaport românesc fals, ce i-ar fi fost dat de către Mihaela Beatrice Lupu, în speranţa că va intra pe teritoriul Ungariei. „Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Dimineaţă au venit şi au luat-o. Atât i-au spus că are mandat european pentru trafic de persoane la Budapesta. Ea le-a spus că nu ştie despre ce e vorba şi că nu a fost plecată în Ungaria, ci în Grecia", a spus Eugenia Lupu, soacra ieşencei reţinute.

Potrivit acesteia, tânăra are un copil de numai trei luni internat la maternitatea Cuza Vodă, născut prematur. „În fiecare seară se ducea la el. Am înţeles că într-o săptămână ar trebui să-l ia acasă. Nu ştim ce se va întâmpla", a  mai spus Eugenia Lupu.

Deocamdată, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore şi astăzi va fi dusă în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi care vor decide dacă va fi predată autorităţilor ungare pentru continuarea cercetărilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite