Au început ninsorile în România. Cum s-au pregătit autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Precipitaţiile sub formă de ninsoare îşi vor face apariţia în următoarele zile în zonele de munte, unde se va depune un strat de zăpadă.

Autorităţile se pregătesc pentru nintorile anunţate în următoarele zile, mai ales în judeţele din zona Moldovei. Pe cele mai înalte culmi ale României, primii fulgi şi-au făcut deja simţită prezenţa, iar în judeţul Iaşi, prima ninsoare ar putea cădea la începutul săptămânii 15-21 noiembrie. 

DRDP Iaşi informează conducătorii auto că este pregătită să intervină pentru asigurarea viabilităţii drumurilor naţionale din administrare pe timp de iarnă. În acest moment, sunt încheiate contracte subsecvente pentru activitatea de deszăpezire pentru toate cele nouă secţii de drumuri naţionale din subordine: Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Piatra Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Bârlad, Focşani şi Galaţi. În baza acestora, la nivelul DRDP Iaşi se va interveni cu 125 de utilaje proprii şi peste 360 de utilaje închiriate, în cea mai mare parte intrate deja în bazele de deszăpezire. Alte 114 utilaje pot fi închiriate la cerere.

„De asemenea, în bazele de deszăpezire amenajate la nivelul districtelor sunt stocate în acest moment peste 38.000 t de sare, aproximativ 9.000 t de nisip, 150 t clorură de calciu şi 27 t produs ecologic, cu precizarea că aprovizionarea se face gradual, în funcţie de necesităţi şi de capacitatea de stocare. Concomitent, sunt în curs de desfăşurare acţiunile de montare a plaselor şi panourilor parazăpezi, activitatea fiind condiţionată în mod special de eliberarea terenurilor agricole de către proprietari”, transmite DRDP Iaşi. 

Meteorologii anunţă pentru marţi, 9 noiembrie, precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, în special la altitudini de peste 1.400 m, unde, local, se va depune strat de zăpadă. Pe sectorul de drum dintre judeţele Bacău şi Harghita ninge din această dimineaţă, iar temperatura este de -1 grad Celsius. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Vom avea Guvern la Sfântu’ Aşteaptă. Partidele nu au niciun gând să rezolve criza politică

Condiţiile puse de SUA ca să ne ridice vizele. Aurescu: Cei care nu îndeplinesc criteriile să nu aplice

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite