VIDEO Aventuri riscante pe Lacul Cinciş. Turiştii traversează marele patinoar care acoperă ape adânci de 30 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreaga suprafaţă a Lacului Cinciş a îngheţat, iar turiştii au profitat într-un mod riscant de acest fenomen. Lacul transformat într-un patinoar natural a devenit loc de promenadă, chiar şi pentru cei care au înaintat pe gheaţă cu motocicletele.

Temperaturile scăzute care s-au menţinut în ultimele săptămâni au făcut ca întreaga suprafaţă a luciului de apă al Lacului Cinciş să îngheţe.

La mal, grosimea stratului de gheaţă depăşeşte zece centimetri, iar covorul îngheţat pare suficeint de rezistent pentru a susţine greutatea unui om.

Unii dintre turiştii care au ajuns duminică pe malul Lacului Cinciş s-au aventurat cu patinele, săniile, bicicletele sau chiar cu motocicletele pe patinoarul natural.

Au făcut fotografii pe care le-au publicat pe paginile lor de socializare.

Alţi turişti au traversat lacul împreună cu copii lor, fără să ţină cont că sub covorul de gheaţă adâncimea apei depăşeşte în unele locuri 30 de metri.

Autorităţile nu recomandă oamenilor să se plimbe pe luciul îngheţat al lacului.

Cu sania şi bicicleta pe Lacul Cinciş

Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile municipiului Hunedoara. A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri.

image
image

Vă recomandăm şi:

VIDEO Priveliştea spectaculoasă a marelui lac îngheţat. Gerul a transformat apele Cincişului într-un „patinoar”

Ultimele zile geroase au făcut ca Lacul Cinciş de la marginea Hunedoarei să se acopere, pe întreaga suprafaţă cu un strat de gheaţă, mai gros în apropiere de maluri. Locul de agrement oferă un peisaj spectaculos turiştilor.

VIDEO Soarta cumplită a bisericilor distruse ale Lacului Cinciş. Ce secrete ascund ruinele din valea înghiţită de ape

Ruinele a două biserici abandonate în urmă cu jumătate de secol, la înfiinţarea Lacului Cinciş, îi întâmpină pe călători, într-un decor straniu, iar uneori, când nivelul apelor este scăzut, turla altei biserici scufundate iese la iveală. Construcţiile care stau să se prăbuşească au rămas mărturii ale poveştii lacului amenajat pe vatra a cinci sate vechi.

VIDEO Dezastru ecologic pe Lacul Cinciş. Apa hunedorenilor a ajuns „tomberon” pentru localnici şi turişti, iar covoare imense de gunoaie sufocă natura

Tone de gunoaie şi pet-uri acoperă suprafeţe mari, în mai multe locuri de la izvoarele Lacului Cinciş, una dintre cele mai populare zone de agrement a Hunedoarei. Poluarea a fost semnalată de numeroase ori de turişti, însă apele şi malurile lacului au rămas murdare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite