Tragedie pe şoseaua Hunedoara - Deva: un tânăr de 21 de ani a murit după ce a scăpat maşina de sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 de ani a murit, joi dimineaţă, într-un accident rutier petrecut pe şoseaua Hunedoara – Deva, în zona Sântuhalm. Şoferul a scăpat maşina de sub control.

Un accident rutier mortal s-a petrecut, joi dimineaţă, în jurul orei 5:00, pe Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva.

„Un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Peştişul Mic, conducea un autoturism pe drumul judeţean, pe sensul Deva – Hunedoara. În afara localităţii Sântuhalm, şoferul a pierdut controlul direcţiei, a ieşit în afara părţii carosabile şi a lovit un stâlp de iluminar public. În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul conducătorului autoturismului, precum şi rănirea unui pasager în vârstă de 26 de ani, din Peştişul Mic”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


În zona în care a avut loc tragedia, în ultimele luni s-au petrecut mai multe accidente grave.


FOTO:Dacian Butaş / Facebook.

image

Cu o lună în urmă, un alt accident mortal, în care a fost implicat un bărbat, a avut loc pe Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva. Tot atunci, un microbuz şcolar, cu 17 pasageri, s-a răsturnat într-un şanţ, pe marginea şoselei, nu departe de locul în care s-a petrecut tragedia de la Peştişul Mare. În umra accidentului 13 copii au ajuns în spital, cu răni uşoare. În luna ianuarie, trei maşini au fost implicate într-un accident grav, la Cristur, în urma căruia un copil de şase ani a ajuns în spital. Cele mai multe dintre accidente de pe acesastă şosea au avut loc pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic. Recent, autorităţile locale şijudeţene au anunţat măsuri pentru a reduce riscurile de pe şosea. Prima a fost luată în acestă primăvară, când au fost amenajată intersecţia cu drumul spre Nandru. Dacă soluţia se va dovedi eficientă, vor mai fi amenajate şi intersecţiile de la Peştişul Mare şi Cristur. De asemenea, Primăria Hunedoara a anunţat că va asigura iluminatul public inexistent în prezent pe porţiunea de circa un kilometru între Peştişul Mare şi Cristur.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Detalii înfiorătoare din trenul deraiat: mecanicii au alertat înainte de a muri că garnitura nu mai avea frâne

Mecanicii trenului marfar cu 16 vagoane, care a deraiat în apropiere de Petroşani, anunţaseră prin staţie defecţiuni la sistemul de frânare al locomotivei, susţin surse din rândul anchetatorilor. Cei doi au murit striviţi între fiarele garniturii, după ce marfarul a ieşit de pe şine, deasupra viaductului peste DN 666, iar mai multe vagoane s-au prăbuşit în râpă.

Un tren de marfă s-a prăbuşit la Hunedoara într-o prăpastie adâncă de 10 metri. Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce doi mecanici au murit

Un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat, sâmbătă după-amiază, între staţiile Baniţa şi Merişor, din judeţul Hunedoara. Aaccidentul feroviar s-a produs în zona unui viaduct, iar şase vagoane şi locomotiva trenului au căzut într-o râpă.

Marfarul morţii putea provoca un dezastru mult mai mare. Mecanic de locomotivă: „Trenul avea cel puţin 70 de kilometri pe oră la impact”

Anchetatorii tragediei feroviare petrecute sâmbătă s-au ferit să ofere concluzii asupra împrejurărilor în care trenul a deraiat şi a cauzat moartea celor doi mecanici. Deraierea marfarului cu 16 vagoane a dat naştere mai multor controverse. Barbu Bărbulescu, un mecanic CFR din Hunedoara, susţine că zona tragediei este cu adevărat riscantă, iar viteza de rulaj a garniturii putea depăşi 80 de kilometri pe oră.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite