Peste 90 la sută din hunedoreni s-au vaccinat împotriva hepatitei B, tuberculozei şi difteriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, la nivelul judeţului nostru nu s-a înregistrat până la ora actuală niciun caz de rujeolă sau poliomielită. Europa se confruntă însă cu astfel de focare din cauza nivelului ridicat de migraţie şi accesului limitat la serviciile de sănătate.

Pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii şi în Hunedoara, DSP distribuie periodic pliante şi broşuri informative.

Simultan, personalul sanitar care lucrează în comunităţile de romi participă la workshopuri de instruire.

Perioada 23-30 aprilie reprezintă Săptămâna Europeană a Vaccinării, cu sloganul permanent «Să prevenim, să protejăm, să ne vaccinăm!» Anul acesta se face apel  la soluţii pentru ameninţările comune constituite de focarele recente de rujeolă şi poliomielită din Europa”, a declarat Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara

La nivel european, în perioada 2000 - 2008 cazurile de poliomielită s-au redus cu  99 la sută, iar mortalitatea cauzată de pojar cu 78 la sută.

Europa se confruntă însă cu focare recente de rujeolă şi cu reapariţia poliomielitei, situaţie cauzată printre altele de nivelul ridicat de migraţie şi accesul limitat la serviciile de sănătate. Ţara noastră a fost afectată cu o rată a incidenţei de 9,1 cazuri la un milion locuitori. Necunoaşterea beneficiilor şi teama nejustificată faţă de efectele secundare ale vaccinării atrag un declin crescător în acceptarea vacinării, în special în comunităţile de romi”, a adăugat Dumitra.

Ultimele datele de vaccinare raportate la nivelul judeţului Hunedoara:
- vaccin împotriva tuberculozei  - 98,18%
- vaccin combinat împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive - doza 1 -  98%
- vaccin combinat împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive  - doza 3 -  84,85%
- vaccin împotriva hepatitei de tip B - 91,30%
- vaccin antirujeolic - 75,85%
- vaccin împotriva poliomielitei - 81,00%.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite