Mascații au dat buzna peste proprietarii palatelor țigănești din Hunedoara. Sunt căutați suspecți de fraude bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatele țigănești sunt percheziționate de mascați
Palatele țigănești sunt percheziționate de mascați

Un prejudiciu enorm, de peste 20 de milioane de euro pus la cale de o gruparte formată din 34 de persoane este motivul pentru care ofițerii de la Crimă Organizată scotocesc, acum, palatele țigănești din cinci județe.

Potrivit comunicatului DIICOT Mehedinți la această oră au loc 30 de percheziții în Strehaia, Hunedoara, Timișaora, Argeș și Cluj, un numărt de 34 de persoane urmând să fie duse la audieri la Mehedinți. Gruparea este cercetată pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Membrii grupării emiteau facturi fiscale false pentru firme cu cifre de afaceri fiscale. Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, se arată în comunicatul DIICOT.
"Membrii grupării au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip fantomă, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale", potrivit sursei citate. "Cu titlu de exemplu, numai pentru cinci dintre societăţile comerciale atrase de către învinuiţi s-au facturat mărfuri şi servicii în valoare totală de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată în numerar de către învinuiţii Mihai Ion şi Mihai Fănel Daniel, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite